Vinicius Junior wederom racistisch bejegend: Real Madrid dient klacht in tegen scheidsrechter
Vinicius haalt verhaal bij scheidsrechter Munuera. © Getty Images

Vinicius Junior wederom racistisch bejegend: Real Madrid dient klacht in tegen scheidsrechter

22:28, 18-03-2024 / Laatste Update: 07:14, 19-03-2024

Real Madrid heeft een klacht ingediend tegen scheidsrechter Juan Martínez Munuera. Hij had zaterdag de leiding over het duel van de Madrilenen tegen Osasuna. Real beweert dat hij opzettelijk de racistische beledigingen aan het adres van aanvaller Vinicius heeft genegeerd.

Real won zaterdag met 4-2 op bezoek bij Osasuna. Vinicius was belangrijk met twee doelpunten, maar liep door frustraties ook tegen een gele kaart aan waardoor hij in de wedstrijd na de interlandbreak geschorst is. Hij was, zoals in bijna alle Spaanse stadions, het doelwit van de thuisfans en die zouden het daarbij niet erg netjes hebben gehouden.

Real meldt maandagavond in een officieel statement namelijk dat het een officiële klacht heeft ingediend tegen scheidsrechter Munuera. Volgens de koploper in de competitie heeft hij de racistische beledigingen aan het adres van de Braziliaan opzettelijk niet op het wedstrijdformulier ingevuld na afloop. Dat terwijl de andere Real-spelers hem er meerdere keren op zouden hebben gewezen.

Atlético Madrid en Barcelona

Eerder deze week werden er al racistische teksten geuit door fans van Atlético Madrid aan het adres van de Braziliaan. Dat deden ze voorafgaand aan het Champions League-duel met Internazionale. Hetzelfde deden Barcelona-fans voor het duel met Napoli. Vinicius, die dus op geen enkele manier betrokken was bij die wedstrijden, reageerde via sociale media.

Real heeft aangegeven dat het hoopt dat de daders worden opgespoord. De aangifte tegen de fans van Atlético en Barcelona is dus ook uitgebreid met de desbetreffende fans van Osasuna.

Weer raak

Het is de zoveelste keer dat de aanvaller van Real Madrid te maken heeft met racistische uitlatingen. Vorig seizoen liep het uit bij Valencia een keer zo erg uit de hand dat hij van het veld werd gestuurd toen hij zijn frustraties niet meer kon bedwingen. De rode kaart werd later teruggedraaid, omdat de VAR de beelden zou hebben gemanipuleerd.