Virgil Misidjan noemt transfer naar Saoedi-Arabië 'zegen van God': 'Niet vergeten te blijven bidden'
i

Getty Images

Virgil Misidjan noemt transfer naar Saoedi-Arabië 'zegen van God': 'Niet vergeten te blijven bidden'

Martijn Baars • 13:36, 09-08-2023 / Laatste Update: 17:48, 08-01-2024

Virgil Misidjan was afgelopen seizoen 1 van de uitblinkers bij FC Twente. Iedereen verwachtte ook een mooie transfer binnen Europa. Maar de 30-jarige vleugelaanvaller koos voor Saoedi-Arabië. Daar begint zaterdag zijn zandbakavontuur in een competitie vol grote namen. "Een zegen van God", noemt Misidjan de aanbieding vanuit Saoedi-Arabië.

Hij sprak erover met de pastoor van de Evangelie Gemeente in Tilburg, weet het Brabants Dagblad dankzij een groot interview met de Tilburger. "Die was direct heel positief”, zegt de gelovige Misidjan. "Hij zei meteen: ga maar. Als ik maar niet vergat de Bijbel te lezen en te blijven bidden.”

'Oud-ploeggenoten willen ook komen'

Uit veiligheidsoverwegingen wil hij niet vertellen hoeveel hij verdient bij Al-Tai, de middenmoter uit Hail waar hij voor 2 seizoenen tekende. Maar het is in ieder geval ‘beduidend’ meer dan dat hij bij FC Twente kreeg, vertelt hij na enig aandringen. "Hoeveel oud-ploeggenoten mij inmiddels niet hebben gevraagd of ik een club voor ze weet, of ik iets kan regelen. Dat geeft maar weer aan hoe andere voetballers naar Saudi-Arabië kijken.”

Eerste uit de Eredivisie

Dat Misidjan vooralsnog de enige uit de Eredivisie is, maakt hem trots. "Dat geeft wel aan dat het echt niet makkelijk is om hier te komen. Het is niet dat ze even een blik van 100 spelers opentrekken. Je moet echt wel wat kunnen, willen ze je halen.”