Vitesse vervangt slecht veld in het Gelredome, nieuwe mat moet het meteen 3 thuiswedstrijden op rij goed doen
i

Pro Shots / Paul Meima

Vitesse vervangt slecht veld in het Gelredome, nieuwe mat moet het meteen 3 thuiswedstrijden op rij goed doen

Martijn Baars • 18:01, 18-02-2021 / Laatste Update: 23:08, 07-01-2024

Vitesse legt per direct een nieuw veld in Stadion Gelredome. De Arnhemse club vervangt de grasmat, omdat die in slechte staat verkeert. De eredivisionist staat voor belangrijke maanden in de competitie en in de KNVB-beker. Daar wacht in de halve finale het thuisduel met VVV-Venlo.

   

Vitesse vervangt de mat noodgedwongen. De afgelopen periode heeft het veld in Gelredome ‘veel schade geleden’, zo meldt de club. "Omdat het speelveld op korte termijn niet sterk zou kunnen verbeteren, is besloten om deze te vervangen.”

Drassige bodem

In het Gelredome functioneert het drainagesysteem niet goed. Daardoor is een drassige bodem ontstaan. Groot onderhoud is nodig, maar Vitesse, verhuurder Nedstede en de exploitatiemaatschappij GelreDome ruziën over de verantwoordelijkheid van de reparatiewerkzaamheden. De voetbalclub onderneemt nu zelf actie.

3 thuiswedstrijden op rij

Vanaf vrijdag vinden de werkzaamheden aan het veld plaats. De nieuwe mat is bespeelbaar vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd. In een week tijd vinden er dan 3 thuisduels plaats. Want naast de competitieduels tegen VVV-Venlo (zaterdag 27 februari) en AZ (zondag 7 maart), speelt Vitesse op dinsdag 2 maart ook een thuiswedstrijd in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen VVV-Venlo.