Vitesse wil het niet over Overmars hebben in aanloop naar kwartfinale tegen Ajax
i

Pro Shots

Vitesse wil het niet over Overmars hebben in aanloop naar kwartfinale tegen Ajax

Martijn Baars • 17:01, 08-02-2022 / Laatste Update: 08:20, 12-12-2023

Vitesse wil het niet hebben over de ‘Overmarsgate’ bij Ajax. Coach Thomas Letsch wil de blik van de Arnhemse club volledig richten op de kwartfinale van het bekertoernooi tegen de Amsterdamse club. "Vitesse staat buiten de kwestie met Overmars”, stelt de trainer. "Dit is een zaak voor Ajax.”

Letsch mikt met Vitesse woensdagavond op een stunt. Ajax is torenhoog favoriet in de Johan Cruijff Arena. De Arnhemse club mist door schorsingen steraanvaller Loïs Openda en mandekker Jacob Rasmussen.

'Alles moet kloppen'

"Om van Ajax te winnen, moet alles kloppen”, zegt Letsch tegen De Gelderlander. "We spelen tegen een Europees topteam. Het is zaak goed en compact te verdedigen. En dan moeten we voorin de weinige kansen die er komen, ook afmaken. Tegen Ajax kunnen we ons geen fouten zoals tegen Groningen en Twente (nederlagen van respectievelijk 3-1 en 3-0) veroorloven.”

'Poep in de broek'

Letsch heeft nog een les voor de ontmoeting in Amsterdam. "Ga je naar Ajax, dan moet je vooral niet met poep in de broek spelen. We hebben Ajax geanalyseerd. We hebben ons strijdplan gemaakt. We willen winnen en we kunnen winnen. Dat moet de mentaliteit zijn.”

Keepersprobleem

Letsch houdt bij Vitesse vast aan Jeroen Houwen. De doelman ging tegen Twente in de fout. In Arnhem is geen sprake van een keeperscrisis. "Jeroen heeft een fout gemaakt. Hij weet zelf wat er verkeerd ging. Hij speelt gewoon.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Dasa, Doekhi, Bazoer, Hajek, Wittek; Bero, Buitink, Tronstad; Grbic, Frederiksen.