Vlap zweeft nog na droomdebuut tegen Bayern: 'Ik vroeg meteen Lewandowski om zijn shirt'
i

AP

Vlap zweeft nog na droomdebuut tegen Bayern: 'Ik vroeg meteen Lewandowski om zijn shirt'

Martijn Baars • 16:28, 16-02-2021 / Laatste Update: 02:10, 06-01-2024

Michel Vlap beleefde maandagavond een droomdebuut bij Arminia Bielefeld. De voormalige speler van Heerenveen is door Anderlecht uitgeleend aan de Bundesliga-club en maakte tegen wereldkampioen Bayern München al na 9 minuten de openingstreffer. "Ik hoefde niet lang na te denken over deze overstap", zegt hij tegen het AD.

Het was een debuut om van te dromen en 12 uur later zweeft hij nog steeds een beetje. Michel Vlap (23) zorgde met een doelpunt en een assist voor een stunt door met zijn club Arminia Bielefeld, de kersverse wereldkampioen Bayern München op 3-3 te houden. "Ik heb de goal al een paar keer teruggezien, het was ook echt een goede goal vind ik. Ik draai goed weg bij die 2 verdedigers van Bayern en schiet de bal goed binnen. Neuer was er boos om zag ik, maar hij kon er volgens mij niet zoveel aan doen. Als ik rond de 16 kom, lijkt het wel alsof alles in slow-motion gaat bij mij. Alsof ik nog beter geconcentreerd ben dan elders op het veld. Dat had ik bij deze goal ook.”

'Wow, ik ga wel tegen Bayern spelen'

Alles klopte aan het debuut, vertelt Vlap terwijl hij net zijn lunch op heeft met zijn vriendin in zijn net betrokken appartement in Bielefeld. "Van tevoren ga je wel denken van: wow, ik ga wel tegen Bayern spelen. En als je daar dan bij dat stadion aankomt is alles nog wat grootser dan je van tevoren dacht. Dat stadion in dat mooie licht. Echt jammer dat er geen toeschouwers bij waren."

Bayern was 4 dagen ervoor net wereldkampioen geworden in Qatar. "Maar ze liepen er allemaal hoor. Lewandowski, Sané, Alaba. Schitterend.” Vlap trok na afloop direct de stoute schoenen aan en vroeg Lewandowski om zijn shirt. "Die dacht waarschijnlijk van: die jongen van die goal mag mijn shirt wel hebben. Hij was niet eens zo chagrijnig door het gelijkspel. Ik ben er echt blij mee want ik ben echt een enorme fan van hem. Ik vind hem 1 van de beste spitsen ter wereld."