Volgend land heeft zich geplaatst voor het EK in Duitsland: Hongarije speelt gelijk tegen Bulgarije

Rick Kraaijeveld • 21:28, 16-11-2023 / Laatste Update: 19:04, 04-01-2024

Hongarije heeft zich donderdagavond geplaatst voor het EK in Duitsland in 2024. Hongarije speelde met 2-2 gelijk tegen Bulgarije en dat was genoeg voor kwalificatie. In deze wedstrijd vielen er ook nog 2 rode kaarten.

Na 10 minuten scoorde Martin Adam de 1e goal voor Hongarije, maar niet veel later maakte Spas Delev de gelijkmaker. Pas in de slotfase kwam er weer wat reuring in de tent. Bulgarije kreeg een strafschop en benutte die via Kiril Despodov. Hongarije moest dus weer aan de bak en dat lukte: diep in blessuretijd kwamen zij op gelijke hoogte maar daar was wel een eigen doelpunt van Bulgarije voor nodig.

Rode kaarten

Er zat meer venijn in de wedstrijd, aan beide kanten viel er namelijk een rode kaart. Eerst kreeg Valentin Antov van Bulgarije een rode kaart. Later was het de beurt aan Milos Kerkez, de oud-AZ'er. Hij mocht ook voortijds douchen.