Volop lof voor Virgil van Dijk na League Cup-winst: 'Een van de grootheden van de Premier League'
Virgil van Dijk na de League Cup-winst van Liverpool © Getty Images

Volop lof voor Virgil van Dijk na League Cup-winst: 'Een van de grootheden van de Premier League'

11:09, 26-02-2024 / Laatste Update: 12:42, 26-02-2024

Virgil van Dijk won zondag met Liverpool de League Cup door Chelsea na verlenging met 1-0 te verslaan. De Nederlander kopte de winnende goal binnen en mocht voor het eerst als aanvoerder een prijs in ontvangst nemen. In Engeland hebben ze niks dan lof voor de centrale verdediger.

Bij de BBC stonden de nodige bekende oud-voetballers langs de lijn om hun zegje te doen over de wedstrijd. Zo was Alan Shearer, topscorer aller tijden in de Premier League, lovend over Van Dijk. "Wat een aanvoerder en wat een leider. Alles draait om Virgil van Dijk. Liverpool had hem nodig."

Ook oud Liverpool-verdediger Jamie Carragher gaf Van Dijk niks dan complimenten. "Van Dijk speelde gigantisch. Zijn goal was passend voor een van de grootheden van de Premier League."

Monster

Bij Sky Sports noemden ze Van Dijk 'een monster' achterin. "Een masterclass. Hij stond altijd op de juiste plek en zette nauwelijks een voet verkeerd. De leider van Liverpool is weer helemaal terug. Hij stal, nadat zijn eerste 'match-winning moment' was afgekeurd, alsnog de show."

Ook binnen de selectie en staf van Liverpool werd er naar Van Dijk gewezen als de man van de wedstrijd. Zo waren doelman Caoimhin Kelleher en trainer Jürgen Klopp niks dan lovend over de aanvoerder. "Hij houdt van deze club en van zijn rol als captain. Het was echt geweldig, dat feest na afloop. Als je de vreugde bij de spelers en fans ziet, dat maakt deze club zo bijzonder", vertelt de Duitse oefenmeester.