Voorlopige selectie Oranje voor laatste WK-kwalificatieduels: Danjuma zit er meteen bij
i

Pro Shots

Voorlopige selectie Oranje voor laatste WK-kwalificatieduels: Danjuma zit er meteen bij

Martijn Baars • 15:11, 22-10-2021 / Laatste Update: 08:23, 05-01-2024

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn voorlopige selectie voor de WK-kwalificatieduels met Montenegro en Noorwegen bekendgemaakt. Arnaut Danjuma zit er nu meteen bij. De vorige interlandperiode werd hij nog ingevlogen omdat Cody Gakpo geblesseerd was uitgevallen.

Nu zit hij er dus meteen bij. De aanvaller van Villarreal maakte tegen Gibraltar een goede indruk en is dus beloond met een oproep voor de voorselectie. Van deze 30 namen moeten er nog een paar afvallen om tot een definitieve selectie te komen.

Doelman Mark Flekken van Freiburg zit er ook weer bij. Hij moet zijn debuut nog maken. Owen Wijndal van AZ is ook weer opgeroepen.

Montenegro en Noorwegen

Op 13 november speelt Oranje uit tegen Montenegro. 16 november komt dan Noorwegen op bezoek. Het is nog maar de vraag of Haaland dan meedoet tegen Nederland, want hij ligt er een paar weken uit.

Stand

De 2 duels in november zijn ook meteen de laatste 2 duels in de WK-kwalificatie. Het Nederlands elftal staat stevig bovenaan in de groep met 3 punten én een veel beter doelsaldo voorsprong op Noorwegen. Een gelijkspel tegen de Noren in De Kuip in Rotterdam zou normaalgesproken genoeg moeten zijn voor Oranje om zich te plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar.