Voorzitter Samsunspor opent boekje over gedrag Mohamed Ihattaren
i

Getty Images

Voorzitter Samsunspor opent boekje over gedrag Mohamed Ihattaren

Rick Kraaijeveld • 15:02, 04-08-2023 / Laatste Update: 02:47, 12-12-2023

Mohamed Ihattaren had eindelijk weer een club nadat hij bij Juventus zijn contract ontbonden had, Samsunspor in Turkije. Totdat donderdag het bericht naar buiten kwam dat het contract daar alweer niet doorging. Reden was dat Ihattaren ineens nieuwe eisen had die volledig ongepast waren. De voorzitter van de club heeft een boekje open gedaan bij de lokale krant 'Halk'. "Uiteindelijk draait alles om geld", zei hij.

Yüksel Yildirim, zo heet de voorzitter van Samsunspor, is nog steeds ontdaan van de houding van Ihattaren. Er was al een akkoord, en Ihattaren werd zelfs groots ontvangen op het vliegveld door supporters van de club. 2 dagen later op donderdag klapte alsnog alles, dat terwijl Samsunspor hem weer een kans gaf zijn carrière op te pakken. "Omdat hij niet fit is, zou hij per wedstrijd betaald krijgen. Dat had hij geaccepteerd", zei Yildirim.

Agent

Daar kwam Ihattaren toch op terug, vermoedelijk door zijn manager (en ook schoonvader). "Zijn manager begon zich er ineens mee te bemoeien. Hij probeerde ons waarschijnlijk in het nauw te drijven" vervolgde de voorzitter. Volgens de manager zou er namelijk nog helemaal niets getekend zijn. Hij drong erop aan dat Ihattaren toch gewoon een maandelijks salaris wilde. Maar er was meer...

Transfersom

Bij een verdere transfer wilde zij een groot deel van de som binnen harken, ook dat ging de club veel te ver. "Je bent een probleemspeler, waarom zouden we je betalen als je niet eens speelt?" vroeg Yildirim zich hardop af. "We gaven aan alleen door te gaan als het oude aanbod in tact zou blijven. Hij accepteerde dat aanbod niet en ging weg. Uiteindelijk draait alles om geld."