Vroeg doelpunt doet Real Madrid de das om tegen Mallorca: dure punten verspeeld in LaLiga
i

Getty Images

Vroeg doelpunt doet Real Madrid de das om tegen Mallorca: dure punten verspeeld in LaLiga

Rick Kraaijeveld • 17:01, 05-02-2023 / Laatste Update: 21:00, 11-12-2023

Real Madrid heeft zeer dure punten verspeeld in de race om het kampioenschap met Barcelona. Een doelpunt van Verdat Muriqi, spits van Mallorca, bepaalde de eindstand op 1-0. Real Madrid kreeg nog een penalty maar wist deze niet te verzilveren. Het gat met nummer 1 Barcelona bedraagt nu 5 punten.

Na een kwartier was het raak: een lange peer van de doelman werd doorgekopt door Muriqi. De bal belandde aan de rechterzijkant en hij kon zich weer positioneren in de 16. Toen de voorzet kwam kroop hij voor Nacho en kopte hij de bal over doelman Andriy Lunin heen, die aan de grond genageld was.

Rond het uur kon Asensio de stand gelijk trekken, Real Madrid kreeg een penalty. Deze wist de Spanjaard niet te verzilveren, waarna de wedstrijd wat grimmiger werd. Er werden in dat half uur een stuk of 8 gele kaarten uitgedeeld.

De stand

Het zijn kostbare punten voor Real, dat in een titelstrijd verwikkeld is met FC Barcelona. Nummer 3, Sociedad, moet nog spelen en kan tot 2 punten van Real komen mochten zij winnen. Barcelona, dat ook nog moet spelen later op de avond, kan het gat dus naar 8 punten brengen bij winst.