VVV-Venlo - ADO van vrijdag naar maandag verplaatst vanwege sneeuw
Spelers van VVV-Venlo kunnen vrijdag thuis blijven. Het duel met ADO Den Haag is afgelast. ©Pro Shots

VVV-Venlo - ADO van vrijdag naar maandag verplaatst vanwege sneeuw

12:02, 19-01-2024 / Laatste Update: 12:15, 19-01-2024

Het sneeuwde en vroor deze week in heel Nederland, maar vooral de provincie Limburg kreeg er veel last van. Daar liggen nog altijd centimeters sneeuw, aangevuld met een laag ijs door de vrieskou. Daardoor was er voor vrijdagavond al een wedstrijd afgelast: VVV-ADO.

VVV-Venlo besloot op donderdagmiddag al een streep te zetten door het duel met ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie op vrijdagavond. Het veld in Stadion De Koel was volgens de Limburgse club onbespeelbaar en het ziet er niet naar uit dat de omstandigheden nog zo veranderen dat er last minute wel gespeeld kan worden.

'Door het winterse weer in Venlo is het veld van De Koel niet alleen bedekt met sneeuw, maar ook met een harde laag ijs', verklaart VVV-Venlo op de eigen website. 'Hierdoor is het veld te hard om op te voetballen en omdat dit voor vrijdagavond niet zal veranderen is er donderdagmiddag al een streep gezet door de eerste thuiswedstrijd van VVV in 2024.'

Nieuwe datum VVV - ADO

Maandag moeten alle sneeuwproblemen verholpen zijn in Venlo, op 22 januari heeft de Keuken Kampioen Divisie het duel namelijk opnieuw ingepland.

MVV ook afgelast?

Het is nog afwachten hoeveel van de acht geplande wedstrijden voor vrijdag 19 januari doorgang vinden. Een andere Limburgse club, MVV, speelt namelijk ook thuis (tegen Jong FC Utrecht). Voorlopig gaat die wedstrijd nog wel gewoon door.

Niet alleen het winterse weer gooit roet in het eten van de Keuken Kampioen Divisie. Ook een uitbraak van het norovirus in de selectie van FC Groningen heeft er voor gezorgd dat een wedstrijd niet doorgaat. De club heeft de KNVB gevraagd het duel met FC Emmen uit te stellen, omdat er niet genoeg spelers zijn. De KNVB gaf gehoor aan dat verzoek en zoekt een nieuwe datum voor de wedstrijd FC Emmen-FC Groningen.