🎥 | Waar moet opbloeiende Teun Koopmeiners spelen bij Oranje? 'Samen met Frenkie de Jong?'

Martijn Baars • 10:34, 22-03-2022 / Laatste Update: 10:32, 08-01-2024

Normaal gesproken kan bondscoach Louis van Gaal het middenveld van Oranje praktisch als eerste invullen. Bij een 4-3-3-systeem is het vrijwel altijd: Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en dan bijvoorbeeld Davy Klaassen. Maar met zijn experimenten tegen Denemarken en Duitsland op komst, is het misschien tijd voor Teun Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta bloeit dit seizoen helemaal op bij de Italiaanse club.

Volgens de analisten bij Rondo maandagavond, kan Koopmeiners overal spelen: op 4, op 6 of op 10. Met het nieuwe 3-4-3-systeem van Van Gaal zou Koopmeiners volgens Marco van Basten, Ronald de Boer, John van den Brom en Youri Mulder perfect passen. "Naast Frenkie de Jong centraal op het middenveld en dan 2 van die wingers aan weerskanten van hen. En dan gewoon 3 aanvallers ervoor, dat zou kunnen werken", zijn de 4 mannen het over eens.

Centraal achterin?

Van den Brom werkte bij AZ met Koopmeiners en zette hem juist centraal achterin. "Ik dacht dat hij op die positie tot de top van Europa kon komen. We discussieerden veel over zijn positie. Hij vond zichzelf toch altijd meer een middenvelder. Het is mooi om te zien dat hij zich nu op die positie bewijst."