Waarom Steven Berghuis de komende weken met een brace om zijn hand speelt
Steven Berghuis / Pro Shots

Waarom Steven Berghuis de komende weken met een brace om zijn hand speelt

17:28, 22-01-2024

Steven Berghuis scoorde zondag de 4-1 tegen RKC Waalwijk en liet toen zijn brace zien aan de camera, met daarop de voorletters van zijn dochter. De aanvaller van Ajax speelt de komende weken nog met de brace om zijn hand, zo bleek na de wedstrijd. Maar waarom draagt Berghuis die brace eigenlijk?

Het heeft allemaal te maken met het duel tegen Go Ahead Eagles. Op zondag 14 januari won Ajax met 3-2 op bezoek in Deventer en Berghuis viel in die wedstrijd op zijn pols. Hij ging na de wedstrijd naar het ziekenhuis en bleek een klein breukje in zijn hand te hebben.

De brace van Steven Berghuis

Om die breuk goed te kunnen laten herstellen, moet Berghuis de brace zes weken dragen. Dat zei de aanvaller zondag na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk bij ESPN. Het betekent dat we hem de komende weken nog vaker in actie gaan zien met dat ding om zijn hand. Naar verwachting draagt hij de brace tegen Heracles, PSV, Heerenveen, FK Bodø/Glimt (tweemaal), NEC en AZ.

RKC Waalwijk

Berghuis scoorde tegen RKC zijn tweede doelpunt van het seizoen. En dat is opvallend, want zijn eerste doelpunt in dit Eredivisie-seizoen was óók tegen RKC. Wel heeft hij al acht assists op zijn naam staan, waarvan weer geen enkele tegen de Waalwijkse tegenstander.

Overigens stond de teller van Berghuis onder leiding van Maurice Steijn op nul goals en nul assists. Hij is nu dus bij tien doelpunten betrokken in tien Eredivisie-wedstrijden onder John van 't Schip (en Michael Valkanis). In de wedstrijd onder leiding van Valkanis, tegen PEC Zwolle (2-2), was Berghuis zelfs de aanvoerder.