Wanbeleid kost Derby County van Wayne Rooney de kop: per direct 12 punten aftrek
i

Action Images

Wanbeleid kost Derby County van Wayne Rooney de kop: per direct 12 punten aftrek

Martijn Baars • 18:41, 22-09-2021 / Laatste Update: 21:09, 07-01-2024

Gigantische problemen voor Derby County, dat uitkomt in de Engelse Championship. De club waar Wayne Rooney hoofdtrainer is, krijgt per direct 12 punten in mindering vanwege financiële malaise. 

Derby County komt nu eens niet negatief in het nieuws omdat Rooney zich slapend heeft laten fotograferen met halfnaakte vrouwen. Nee, nu zorgt de financiële huishouding van de club voor negatieve publiciteit. Sky Sports bericht dat Derby elke maand tussen de 1,5 miljoen en 1,75 miljoen euro verliest. Het wanbeleid van de club uit het Championship zorgt voor een forse straf: per direct 12 punten in mindering.

Laatste plek

Hierdoor zakt Derby, dat eind vorig jaar nog Phillip Cocu ontsloeg en zich met Rooney aan het roer ternauwernood handhaafde, van de 12e naar de laatste plaats. Vanwege de slechte boekhouding kon Derby deze zomer ook geen nieuwe spelers aantrekken. Hiermee zijn de problemen nog niet voorbij, want een koper of investeerder heeft zich nog niet gemeld.

-2 punten

De club staat nu op -2 punten na 8 wedstrijden spelen. Rooney heeft een flinke klus te klaren om zijn ploeg met beperkte middelen op het 2e Engelse niveau te houden.