Wat een verrassing (not): KNVB laat geen onderzoek doen naar eigen handelen na klachten AZ
i

ANP

Wat een verrassing (not): KNVB laat geen onderzoek doen naar eigen handelen na klachten AZ

Martijn Baars • 17:25, 26-04-2023 / Laatste Update: 03:00, 08-01-2024

AZ is teleurgesteld, maar niet verrast dat de KNVB geen onafhankelijk feitenonderzoek gaat uitvoeren. Het onafhankelijk feitenonderzoek zou volgens AZ gedaan moeten worden naar het handelen van de voetbalbond in een aantal zaken.

Het verzoek wordt nu besproken op 27 juni tijdens de algemene ledenvergadering van de KNVB. Daar heeft AZ, volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn, met terughoudendheid mee ingestemd. "Normaal nemen ze beslissingen zelf zonder clubs te vragen, maar nu moeten alle leden hier ineens over beslissen", zo stelt hij. Eenhoorn zegt bovendien dat AZ nog steeds geen antwoord heeft gehad op alle vragen die aan de KNVB zijn gesteld.

AZ is boos

De Alkmaarse voetbalclub vroeg om het onderzoek omdat het de KNVB verdenkt van het expres tegenhouden van de op te zetten NL League. Ook is de club nog steeds ontevreden over de afhandeling van het coronaseizoen 2019/2020. AZ en Eenhoorn zijn al jaren boos als het gaat om de KNVB en de traditionele machtsverhoudingen die er zijn in het Nederlandse voetbal.

Onacceptabel

De KNVB vindt het dan weer onacceptabel dat AZ de zorgvuldigheid, objectiviteit, onafhankelijkheid en transparantie van de bond in twijfel trekt. De ruzie tussen de club en de voetbalbond zal een onderwerp van gesprek worden op de algemene vergadering betaald voetbal op 27 juni.