Weer een reanimatie op het voetbalveld: IJslandse voetballer zakt in elkaar met hartstilstand
i

Google

Weer een reanimatie op het voetbalveld: IJslandse voetballer zakt in elkaar met hartstilstand

Martijn Baars • 10:27, 02-11-2021 / Laatste Update: 09:36, 15-01-2024

De IJslandse middenvelder Emil Palsson is maandagavond tijdens een wedstrijd in de Noorse 2e klasse op het veld in elkaar gezakt na een hartstilstand. Dat heeft zijn club Sogndal laten weten.

De 28-jarige voetballer viel tijdens de wedstrijd tegen Stjordals-Blink in de 12e minuut plots op de grond. De spelers verlieten snel het veld, waarna medisch personeel Palsson succesvol reanimeerde. "Hij is vervolgens per vliegtuig naar het Haukeland-ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek en behandeling”, meldde Sogndal in een verklaring. Daarin werd bevestigd dat de middenvelder een hartstilstand had gehad.

Christian Eriksen

Het incident deed denken aan dat van Christian Eriksen die tijdens het EK in juni tegen Finland in elkaar zakte. De oud-speler van Ajax zakte ook in elkaar en werd ook gereanimeerd. Zaterdagavond kreeg FC Barcelona-aanvaller Sergio Kun Agüero hartritmestoornissen tijdens de competitiewedstrijd tegen Deportivo Alavés. De Argentijn is voor zeker 3 maanden uit de roulatie. 

Daley Blind

In Nederland speelt Ajacied Daley Blind al bijna 2 jaar met een inwendige ICD. De Oranje-international zakte eind 2019 tijdens het duel met Valencia in de Champions League in elkaar. Blind bleek te maken te hebben met een ontstoken hartspier. Preventief werd toen onder de huid een ICD geplaatst bij Blind, die enkele weken later terugkeerde op het veld.