Wéér racisme in voetbalstadion: 'fans' van Granada maken Akapo van Cadiz uit voor 'aap'
i

EPA

Wéér racisme in voetbalstadion: 'fans' van Granada maken Akapo van Cadiz uit voor 'aap'

Martijn Baars • 11:29, 01-03-2022 / Laatste Update: 04:42, 12-12-2023

De competitiewedstrijd tussen Granada en Cádiz (0-0) werd maandagavond ontsierd door racistische gebaren richting Carlos Akapo. Tijdens de live tv-uitzending was te zien hoe een fan een aap imiteerde toen de gewisselde Cádiz-speler langsliep. 

Akapo stopte even nadat hij had opgemerkt wat er gebeurde en zei een paar woorden tegen de fan, die het gebaar herhaalde. Een andere supporter voor de man die Akapo beledigde, vroeg hem om te stoppen met het provoceren van de speler.

'Dat soort mensen verdienen het niet'

"Ik zei hem dat dat niet nodig was, maar hij bleef hetzelfde gebaar doen”, zei Akapo. "Dat soort mensen verdienen het niet om in een stadion te zitten. Ze vertegenwoordigen de supporters van Granada niet. Ik begrijp niet hoe iemand anderen zo kan beledigen.”

'Aap'

De 28-jarige speler uit Equatoriaal-Guinea zei dat 3 of 4 fans hem beledigden, waarbij 1 van hen hem een ​​’aap’ noemde. Volgens Spaanse media proberen Granada en de Spaanse Liga de fan te identificeren met behulp van televisiebeelden van het incident.

FC Dordrecht

Afgelopen vrijdag was Dordrecht-verdediger Seydine N’Diaye het slachtoffer van racistische spreekkoren van supporters van MVV. De Fransman is zo aangeslagen dat hij moet bijkomen bij zijn familie in Lyon.