Weer wedstrijd stilgelegd in Nederland: Telstar - Cambuur tweemaal stilgelegd na beker op het veld

Rick Kraaijeveld • 23:14, 18-08-2023 / Laatste Update: 18:15, 11-12-2023

Het was weer raak op vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Bij de wedstrijd Telstar - SC Cambuur werd het spel even stilgelegd omdat er een beker op het veld werd gegooid. Na een kwartier werd de wedstrijd weer hervat. In de 2e helft ging het wederom mis, maar weer werd de wedstrijd hervat. Het werd uiteindelijk 2-3.

Er werd wat op het veld gegooid toen Milan Smit een doelpunt maakte voor SC Cambuur. Hij zou volgens scheidsrechter Stan Teuben te enthousiast hebben gejuicht waardoor er wat op het veld werd gegooid. Toen de wedstrijd weer werd hervat kreeg hij hier een gele kaart voor.

Nieuwe regel

Na het aanstekerincident bij De Klassieker werd de regel ingevoerd dat een wedstrijd stilgelegd wordt als er iets op het veld gegooid wordt. Eerst was het zo dat bij een 2e keer de wedstrijd definitief gestaakt werd. Deze regel is in de zomer heroverwogen en veranderd. Nu gaat er pas definitief gestaakt worden als de dader niet opgespoord wordt, of als er letsel is bij een persoon die geraakt is.

Mike Snoei, trainer van Telstar kreeg ook weer een kaart. Voor de wedstrijd had hij nog beloofd rustiger aan te doen, daar hij vorig jaar ook al aardig wat kaarten kreeg. Dat is dus niet gelukt. Hij ontving in minuut 27 een prent.

Opnieuw fout

In de 2e helft ging het wederom mis in Velsen-zuid. Toen SC Cambuur de 1-3 erin schoot, vloog er weer bier het veld op vanuit een Telstar-vak. Wederom werd de wedstrijd stilgelegd. Waar de pot vorig jaar direct gestaakt zou zijn, ging hij nu wel door. Blijkbaar werd de dader gevonden, want dat is nodig om de wedstrijd te kunnen hervatten.