Weghorst is weer eens belangrijk voor Besiktas: 1 goal en 1 assist dragen bij aan 3-1-overwinning

Rick Kraaijeveld • 01:15, 30-08-2022 / Laatste Update: 05:55, 12-12-2023

Woutje Weghorst is weer lekker bezig geweest voor Besiktas. In de 3-1-overwinning op Sivasspor was hij wederom van groot belang voor de thuisclub. Met een goal en een assist had hij een grote bijdrage aan de overwinning.

Na 12 minuten was het al zo ver: hij gaf een assist op collega-aanvaller Jackson Muleka. Een minuut of 10 later was het de beurt aan Weghorst zelf om de bal tegen de touwen te jagen. Hij maakte een soort lange 1-2. Hij leverde de bal in bij Valentin Rosier die er mee aan de haal ging. Weghorst ging op zijn beurt als een malle richting de 16 en kroop voor zijn tegenstander. De bal werd aangemeten en Weghorst kopte keurig binnen.

Besiktas liep uit

Nog voor de rust was het Besiktas dat de score vergrootte: Muleka vond weer het net en tekende voor de 3-0. In de 2e helft werd de Nederlander een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Hij zag een minuut later vanaf de bank Dele Alli zijn debuut maken voor zijn nieuwe werkgever. Vlak voor tijd deed Sivasspor nog wat terug in de vorm van een doelpunt, maar dat maakte niemand meer zenuwachtig: het was namelijk 5 minuten voor tijd.