Weghorst vs Botman: dit zijn de opstellingen van Manchester United en Newcastle United
i

Getty Images

Weghorst vs Botman: dit zijn de opstellingen van Manchester United en Newcastle United

Rick Kraaijeveld • 17:43, 26-02-2023 / Laatste Update: 21:15, 11-12-2023

Erik ten Hag heeft wederom Woutje Weghorst in zijn basis-11 staan voor de League Cup-finale. Tyrell Malacia ziet zich niet terug in de basis-11 op het formulier. Man Utd moeten het opnemen tegen Newcastle United waar Sven Botman in de basis staat. Een mooi duel: Weghorst tegen Botman. Ook is er plek voor Antony in de basis bij United.

Ten Hag is de gevierde man in Manchester, iedereen heeft het volste vertrouwen in hem sinds hij de club weer helemaal op de rit heeft. Donderdag won hij in de Europa League de kraker tegen Barcelona. Nu staat hij aan de vooravond van zijn eerste prijs bij Manchester United: de League Cup.

Hij voert 2 wisselingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Barça. Diogo Dalot en Antony spelen in plaats van Aaron Wan-Bissaka en Jadon Sancho.

Opstelling Manchester United

De Gea; Dalot, Martinez, Varane, Shaw; Casemiro, Fred, Bruno Fernandes, Antony, Rashford; Weghorst

Botman

Botman staat in de basis bij Newcastle United die hun best gaan doen om weer een prijs te pakken sinds jaren. Er is wel een domper aan die kant: ze missen Nick Pope, hun rots in de branding op het doel. Loris Karius zal zijn plaats innemen.

Opstelling Newcastle United

Karius; Burn, Botman, Schär, Trippier; Joelinton, Guimarães, Longstaff; Saint-Maximin, Wilson, Almiron