Op welke zender kijk je live naar AZ in de Conference League?
i

Pro Shots

Op welke zender kijk je live naar AZ in de Conference League?

Martijn Baars • 11:29, 21-09-2023 / Laatste Update: 23:30, 11-12-2023

AZ begint donderdagavond een nieuw Conference League-seizoen met een uitwedstrijd bij Zrinsjki. Het duel met de Bosnische club begint om 18:45 uur Nederlandse tijd en is op 2 verschillende zenders te zien. Op welke zender is AZ live te zien in de Conference League?

Het voordeel van 'maar' 2 Nederlandse ploegen op donderdagavond hebben, is dat AZ niet meer wordt weggemoffeld door 'grotere' clubs als PSV en Feyenoord. Vorig seizoen was dat nog regelmatig het geval, toen naast AZ ook die 2 andere clubs in actie kwamen. Die kregen vaak voorrang boven AZ, waardoor de Alkmaarders op zenders als RTL Z of soms helemaal niet werden uitgezonden.

Lees ook: op deze zenders kijk je live naar Ajax-Marseille

Alleen concurrentie van Ajax

Dit seizoen is dat anders. AZ hoeft alleen te concurreren met Ajax en die spelen telkens op andere tijdstippen dan AZ. Dus kun je 'gewoon' alle wedstrijden van AZ in de Conference League live kijken.

Lees ook: dit is de vermoedelijke opstelling van AZ tegen Zrinjski

Op welke zender is AZ in de Conference League?

AZ begint dus in Mostar tegen Zrinjski. Zrinjski-AZ is op 2 verschillende zenders te zien: Veronica en ESPN 2. Veronica is vanaf 18:00 uur live met een uitgebreide voorbeschouwing op zowel AZ als Ajax. ESPN is met 'Studio Europa' zelfs nog vroeger: om 17:45 uur begint daar de uitzending al.