Westerlo-aanvaller moet een maand de cel in en 800 euro boete betalen voor schandalig coronafeestje
i

BELGA

Westerlo-aanvaller moet een maand de cel in en 800 euro boete betalen voor schandalig coronafeestje

Martijn Baars • 14:53, 22-03-2021 / Laatste Update: 17:55, 08-01-2024

Westerlo-aanvaller Tuur Diercxk heeft van een Belgische rechter een maand cel en 800 euro boete gekregen. De voetballer werd in december betrapt tijdens een lockdownfeestje in zijn appartement met 15 mensen.

Op 13 december 2020 was een groepje vrienden en kennissen van Dierckx bij hem op bezoek in zijn appartement in het centrum van Antwerpen voor een hapje en een drankje. Ondanks de coronamaatregelen was het veel te gezellig. De buren belden om 3.30 uur de politie vanwege de herrie. Dierckx opende na enig aandringen de deur voor de agenten, die vaststelden dat veel mensen onder invloed van alcohol waren. Iedereen kreeg een coronaboete.

'Dit is een voorbeeld'

Tijdens de zitting op 22 februari was de procureur erg streng voor Dierckx en zijn vriendjes. Twee beklaagden maakten volgens het politierapport de interventie moeilijk door zich verbaal agressief op te stellen en bij het afscheid nemen werd er door de aanwezigen uitvoerig gekust en geknuffeld. Het openbaar ministerie wilde een voorbeeld stellen en vorderde daarom de maximumstraf van 3 maanden cel en 4000 euro boete voor Dierckx. 

Zorgmedewerkers

Ook waren er 3 meisjes uit Nederland aanwezig die bijna 1,5 uur hadden moeten rijden om bij het feestje te kunnen zijn. Twee van hen werkten in de zorg en werden door de voorzitter van de rechtbank extra op de vingers getikt wegens hun voorbeeldfunctie. Een ander meisje uit West-Vlaanderen had ook een flinke afstand moeten reizen en werkte ook als zorgkundige.