Willem II-algemeen directeur Martin van Geel: ‘Een inktzwarte dag in de clubhistorie'
i

Pro Shots / Toin Damen

Willem II-algemeen directeur Martin van Geel: ‘Een inktzwarte dag in de clubhistorie'

Sjors Tanis • 18:03, 08-03-2022 / Laatste Update: 23:53, 11-12-2023

De huidige situatie bij crisisclub Willem II valt Martin van Geel zwaar. Dat heeft de algemeen directeur van de Tilburgse club dinsdagmiddag uitgelegd, op de dag dat de club in 1 klap afscheid nam van hoofdtrainer Fred Grim en technisch directeur Joris Mathijsen.

"Een inktzwarte dag in de 125-jarige historie van Willem II. Dit is een club die heel lang geduld heeft met, en vertrouwen houdt in, de mensen die er werken", aldus Van Geel volgens het AD.

Hoe verder?

"Uiteindelijk is toch dit verschrikkelijke besluit gevallen. En niet rondom de eersten de besten: een clubicoon als Joris, die hier al 6 jaar werkte, en een trainer die pas 3/4 jaar bezig was met zijn klus. Dramatisch en pijnlijk.” Toch moet de knop snel om. "Er zal heel snel een trainer moeten komen, qua technisch directeur kunnen we ietsje langer wachten. Maar daarna ga ik weer terug in mijn rol als algemeen directeur.”

Wat voor type zoekt Van Geel? "Het moet hoe dan ook iemand zijn die ons in de Eredivisie kan houden", klinkt het logischerwijs. Willem II gaat dus niet per se zoeken naar iemand die ook volgend seizoen voor de groep staat. "Nee. Als we iemand vinden die ook voor de langere termijn geschikt vinden, dan is dat mooi meegenomen. Maar voor ons is het ook belangrijk op welk niveau we volgend seizoen spelen. En dat geldt voor die trainer waarschijnlijk ook. Het zal een uitdaging worden.”