Willem II ontslaat trainer Reinier Robbemond na verloren duel met rivaal NAC Breda
i

Pro Shots

Willem II ontslaat trainer Reinier Robbemond na verloren duel met rivaal NAC Breda

Rick Kraaijeveld • 15:40, 05-09-2023 / Laatste Update: 23:55, 11-12-2023

Reinier Robbemond is ontslagen als trainer van Willem II. Willem II speelde deze dinsdagochtend het restant van het gestaakte duel met NAC Breda uit. Het werd 1-4 (nadat het 0-3 stond bij het staken). De club gooide Robbemond eruit omdat 'er geen sportieve verbetering inzat' en er geen vertrouwen is dat dat nog gaat komen.

"Reinier heeft in een sportief zwaar jaar de verantwoordelijkheid genomen en afgelopen seizoen veel punten behaald met Willem II. Het doel voor dit seizoen was terugkeren naar het DNA van de club, 4-3-3 en attractief voetbal. Helaas zien we geen verbetering en hebben we besloten dat onze wegen scheiden", liet technisch directeur Teun Jacobs weten op de clubwebsite.

Willem II

De club heeft nu 5 punten uit 4 wedstrijden. Te weinig dus. Tegen aartsrivaal NAC werd er in eigen huis kansloos verloren, iets wat tegen het zere been van de supporters was. Supporters kwamen dinsdagochtend al met verschillende spandoeken waarin ze vroegen om ontslagen. Niet alleen van Robbemond, maar ook van de technisch directeur Jacobs en algemeen directeur Martin van Geel.

Willem II gaat in aanloop naar het volgende duel verder met de staf die er is, de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer wordt gestart.