Willem II zet trainer Kevin Hofland op straat na verloren derby tegen NAC
i

Pro Shots

Willem II zet trainer Kevin Hofland op straat na verloren derby tegen NAC

Joris Kaper • 17:08, 12-12-2022 / Laatste Update: 04:37, 12-12-2023

Kevin Hofland is niet langer de trainer van Willem II. Dat meldt de Tilburgse club op haar kanalen. De 43-jarige oefenmeester is ontslagen. De Limburger kent daarmee geen lang dienstverband, want hij was pas 9 maanden in dienst van de Tilburgers.

De 1-2-thuisnederlaag in de Brabantse derby tegen NAC Breda is hem fataal geworden. Na die nederlaag riep het publiek al om zijn ontslag. En dus komt het vertrek van Hofland niet als een verrassing.

Willem II won slechts 1 van de laatste 6 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Na 17 duels staan de Tricolores op een teleurstellende 8e plek, met een achterstand van 16 punten op koploper Heracles.

Trainerskerkhof

Hofland is al de zoveelste trainer in korte tijd die het veld moet ruimen en daardoor begint Willem II een trainerskerkhof te worden. In januari 2021 werd Adrie Koster ontslagen. Zijn opvolger was Zeljko Petrovic, die na dat seizoen eveneens zijn spullen mocht pakken. Daarna werd Fred Grim aangesteld, hij bleef tot maart 2022. En zijn opvolger Hofland is sinds vandaag dus ook geen trainer meer.