🎥 | Winston Bogarde loopt leeg over Edwin van der Sar: 'Ik dacht: wat is dat voor mafkees, joh'

Yvo van Dorst • 00:44, 25-04-2023 / Laatste Update: 21:56, 11-12-2023

Winston Bogarde heeft aan tafel bij Rondo een flink boekje open gedaan over zijn ontslag bij Ajax. De oud-assistent bij het 1e elftal van de Amsterdammers was erg teleurgesteld toen hij te horen kreeg dat hij kon vertrekken. Hij durft zelfs met 100% zekerheid te zeggen dat hij niet meer terugkeert bij Ajax, zo lang Edwin van der Sar nog bij de club zit.

"Ik heb een mededeling gekregen, dat ik weg moest bij Ajax", vertelt Bogarde over zijn vertrek bij de Amsterdammers. "Volgens mij heb ik daar een aantal dingen goed gedaan, maar voor mij was geen plaats meer. Ik keer in ieder geval niet terug zo lang Edwin van der Sar daar nog zit. Dan hoeven ze mij echt niet te bellen."

Doorgroeimogelijkheden

Ook rond de contractbesprekingen toen hij begon, maakte Bogarde genoeg geks mee met Van der Sar. "Toen ik bij de jeugd begon, vroeg ik tijdens de contractbesprekingen of er nog doorgroeimogelijkheden waren. Toen keek Van der Sar me heel raar aan, zei hij heel duidelijk 'nee' en daarna liep hij de kamer uit. Toen dacht ik echt: 'Wat is dat voor mafkees joh.'"

Bogarde moest in de zomer van 2022 plotseling weg uit de staf van Ajax.