WK vrouwen 2027 naar Nederland, België en Duitsland? 'We staan er goed voor'
i

ANP

WK vrouwen 2027 naar Nederland, België en Duitsland? 'We staan er goed voor'

Rick Kraaijeveld • 13:38, 01-04-2022 / Laatste Update: 07:23, 12-12-2023

De KNVB wilde eerst proberen het WK 2027 zelf te organiseren, na het succesvolle EK 2017, maar willen dit nu samen gaan doen met de 2 buurlanden. "Na de uitbreiding van 24 naar 32 landen, ging zelfstandig organiseren niet meer", vertelt Gijs de Jong van de KNVB tijdens het FIFA-congres in Doha.

Het FIFA-congres in Doha is een congres over het komende WK maar ook een mooi moment om te lobbyen voor het organiseren van volgende wereldkampioenschappen. Dat is nou precies wat de KNVB heeft gedaan, de bond wil namelijk alles op alles zetten om samen met Duitsland en België dat WK in de wacht te slepen.

Volgens secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong, zou het moeten kunnen. "We hebben voor het congres weer gesproken met Duitsland en België. Zo meteen is er een grote barbecue met veel mensen van andere bonden, daar gaan we het natuurlijk hebben over het WK van 2027."

Kapers op de kust

Het lijkt erop dat er geen kapers op de kust zijn, als we De Jong moeten geloven: "Er moet een sterke Europese kandidaat komen, daarom richten die landen zich op het EK van 2025." Het lijkt daarom net alsof ze al vrij spel hebben richting het WK van 2027, maar niets is minder waar. "De Verenigde staten willen het WK van 2031 voor hun rekening gaan nemen, maar Chili met Colombia en Zuid-Afrika hebben nog wel serieuze plannen."

Zuid-Afrika heeft al ervaring met het organiseren van een wereldkampioenschap, in 2010 werd daar het WK voor mannen gehouden. Nederland en België werkten al eerder samen aan een eindtoernooi, het is de eerste keer dat Duitsland ook betrokken wordt bij dergelijke plannen.