MVV deels in Amerikaanse handen na verkoop van kwart van de aandelen
i

Proshots

MVV deels in Amerikaanse handen na verkoop van kwart van de aandelen

Trevor Wagener • 21:51, 29-06-2022 / Laatste Update: 10:25, 08-01-2024

MVV Maastricht wordt voor een deel overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holdings (WSH). Dat werd woensdagavond bekend gemaakt. Het bedrijf neemt 24 van de 100 aandelen over.

De transactie gaat om een bedrag van 735.000 euro. WSH heeft daarbij een optie op nog eens 24 aandelen bedongen. Stichting MVV beheert de overige aandelen. WSH bond zich voor 4 jaar aan de Maastrichtse Keuken Kampioen Divisionist.

Stichting MVV heeft bovendien het recht op het zogenaamde gouden aandeel behouden. Dit bevat onder meer de clubkleuren en de speelstad van de club. MVV werd vorig jaar 16e in de KKD en speelde in het seizoen 1999/2000 voor het laatst op het hoogste niveau.

WSH wil onder meer Amerikaanse spelers uitwisselen en wordt geleid door Bob Heere en de Amerikaan Scott Dyer. Zij wilden vorig jaar ADO Den Haag kopen, maar dat mislukte. MVV is blij met de gedeeltelijke overname.

"Het geduld van fans en sponsoren is op de proef gesteld", zei Stichting MVV-voorzitter Marcel Jöris. "Met deze solide partner kunnen we een basis leggen voor de toekomst."