Xavi over de januari transferwindow: 'Wij zullen een rustige periode tegemoet gaan, ik ben tevreden'
i

Getty Images

Xavi over de januari transferwindow: 'Wij zullen een rustige periode tegemoet gaan, ik ben tevreden'

Rick Kraaijeveld • 14:54, 30-12-2022 / Laatste Update: 09:00, 12-12-2023

Xavi hield een persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Espanyol. Daarin ging hij in op aflopende contracten, de aanstaande transferwindow en in het bijzonder het contract van Sergio Busquets. De Barcelona-legend heeft een aflopende verbintenis.

Busquets is momenteel 34 jaar en liet al weten dat hij stopt bij het Spaanse nationale elftal. Bij Barcelona mag hij van Xavi wachten tot zijn contract afloopt met een keuze maken. "Busquets blijft bij ons tot zijn contract afloopt in juni. Daarna zullen we zien wat er gaat gebeuren, het is zijn keuze. Als alles goed gaat, zullen we kijken of we hem kunnen overtuigen", zei Xavi.

Busquets heeft naar verluidt al wat aanbiedingen op de plank liggen van andere ploegen die graag van zijn diensten gebruik willen maken. Onder andere een astronomisch contract vanuit de zandbak in Saoedi-Arabië, zo weet Mundo Deportivo.

Transferwindow

Xavi zei verder nog dat hij verwacht dat Barcelona een rustige transferperiode tegemoet gaat. "Ik ben zeer tevreden met deze selectie zoals die nu is. Ik verwacht niet dat er veel gaat gebeuren." Onder andere Memphis Depay heeft een aflopend contract bij Barça. Hij kan dus in de transferperiode met andere clubs praten. Frenkie de Jong lijkt ondertussen onomstreden. Waar hij de vorige window weg mocht, wil Xavi hem nu zeer zeker in de selectie houden.