Yassin Ayoub moet weg bij Excelsior: 'Als je allebei niet gelukkig bent, moet je stoppen'
i

Getty Images

Yassin Ayoub moet weg bij Excelsior: 'Als je allebei niet gelukkig bent, moet je stoppen'

Rick Kraaijeveld • 17:24, 04-07-2023 / Laatste Update: 01:13, 12-12-2023

Excelsior wil Yassin Ayoub graag verkopen deze zomer. De middenvelder werd vorig jaar met veel bombarie binnengehaald, het leek een regelrechte stunt. Echter heeft hij de status van 'topaankoop' zoals trainer Marinus Dijkhuizen hem omschreef, nooit waargemaakt. Eind vorig seizoen werd hij nog buiten de selectie gezet, nu wil de club graag van hem af.

Ayoub speelde in het begin nog wel naar behoren bij Excelsior en liet soms zijn klasse zien, maar echt lang kon men daar niet van genieten, mede door een blessure.. Hij werd ook einde van het seizoen buiten de selectie gezet wegens disciplinaire redenen en ook dinsdag bij de start van het nieuwe seizoen was hij de grote afwezige.

"We hebben allebei de conclusie getrokken dat het niet is geworden wat we gehoopt én verwacht hadden", vertelde Dijkhuizen na de 1e training van dit seizoen, "Van zijn kant niet, en van die van ons niet." Hij speelde ook maar 15 duels vorig seizoen.

Scheiden

Dus is het tijd voor zowel club als speler om verder te kijken. "Hij kwam binnen als een grote naam. Maar nu moeten we kijken naar een oplossing, want hij maakt geen onderdeel meer uit van de selectie. Als je allebei niet gelukkig bent, dan moet je ermee stoppen", besloot de Excelsior-trainer.

Ayoub heeft nog een contract van 1 jaar bij Excelsior, dus de club ziet graag dat ze hem deze zomer nog verkopen. Anders moeten ze hem gewoon doorbetalen zonder dat hij bij de selectie zit, of zijn contract ontbinden.