yorbe-vertessen-psv-transfer-union-berlin
Yorbe Vertessen tegen FC Utrecht / Getty Images

Yorbe Vertessen lijkt toch zijn gewenste transfer te krijgen

10:34, 23-01-2024 / Laatste Update: 13:54, 23-01-2024

Yorbe Vertessen hoopt PSV deze transferwinter te verlaten. De Belgische aanvaller die zich bij afwezigheid van Hirving Lozano en Noa Lang in de basis knokte, lijkt zijn gewenste vertrek ook te krijgen. Union Berlin wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe club van Vertessen.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Vertessen moet nog wel even geduld hebben; PSV-trainer Peter Bosz heeft hem er nog graag bij in de bekerwedstrijd tegen 

Van wissel naar basis en weer terug

Vertessen kreeg de afgelopen maanden flink wat speeltijd vanwege blessures bij Lozano en Lang. Dat tweetal is nu terug bij PSV en dus lijkt het erop dat Vertessen weer wat vaker op de bank moet zitten. Ook kan Malik Tillman als linksbuiten uit de voeten.

Van Bosz hoeft Vertessen overigens helemaal niet weg. Op woensdag zei hij: "Ik heb gezegd dat ik hem niet kwijt wil en dat hij belangrijk voor ons is. Uiteindelijk is het een beslissing van de club en hebben Earnest Stewart en ik goed overleg. Op dit moment is hij gewoon speler van PSV en we hebben hem nu nodig."

Met de terugkeer van Lozano en Lang en de multi-inzetbaarheid van Tillman heeft Bosz weer wat meer keuzes en is de trainer misschien wat bijgedraaid in zijn mening. Union Berlin betaalt naar alle waarschijnlijkheid zo'n vijf miljoen euro voor Vertessen, die een contract kan tekenen tot medio 2028.