Transferwinter: 'Ajax wijst miljoenenbod af', 'Zorgen om Noa Lang bij PSV, maar Yorbe Vertessen vertrekt'
Myron Boadu (rechts) / Getty Images

Transferwinter: 'Ajax wijst miljoenenbod af', 'Zorgen om Noa Lang bij PSV, maar Yorbe Vertessen vertrekt'

07:00, 29-01-2024 / Laatste Update: 07:38, 29-01-2024

De winterse transferwindow is in volle gang. Zo ging Eric Dier naar Bayern München, tekende Sam Lammers op huurbasis bij FC Utrecht, stuntte Ajax met de komst van Jordan Henderson en verhuurt PSV spits Jason van Duiven aan Almere City. Check hier alles over geruchten en transfers in deze transferwinter.

Maandag 29 januari

07:36 uur: Ajax wijst miljoenenbod op Chuba Akpom af
Ajax heeft volgens De Telegraaf een bod van OSC Lille op Chuba Akpom (28) van tafel geveegd. De Amsterdammers vonden het geboden bedrag, dat in de buurt kwam van de 12,3 miljoen euro die Sven Mislintat afgelopen zomer naar Middlesbrough overmaakte, te laag en willen de Engelsman in principe helemaal niet laten gaan.

07:11 uur: Zorgen om Noa Lang, maar Yorbe Vertessen vertrekt bij PSV
PSV zag Noa Lang zaterdag uitvallen met kramp en de vraag is hoe erg de klachten zijn. Vandaag vindt onderzoek plaats waaruit moet blijken of hij komend weekend tegen Ajax inzetbaar is, aldus het AD. Mocht dat niet zo zijn gaan de Einhovenaren waarschijnlijk de markt op voor een nieuwe vleugelaanvaller. PSV wil Yorbe Vertessen ondanks de problemen naar Union Berlin laten vertrekken. De Belgische aanvaller gaat ervan uit dat hij vandaag zijn medische keuring bij de nummer 15 van de Bundesliga kan voltooien.

Zondag 28 januari

19:18 uur: dit is die Luciano Rodriguez die Feyenoord zou willen
De laatste dagen duikt de naam op van Luciano Rodriguez als versterking van de aanval van Feyenoord. Maar wie is hij? Rodriguez is een twintigjarige aanvaller die bij voorkeur op rechtsbuiten speelt. Afgelopen week scoorde hij nog een hattrick voor Jong Uruguay tegen Jong Paraguay in een pre-olympisch toernooi. Hij speelt nu ruim een jaar voor zijn huidige club Liverpool Montevideo en scoorde voor die club negen keer in 34 wedstrijden. Ook gaf hij al zes assists.

17:38 uur: PSV denkt aan Jeremiah St. Juste
PSV wil Jerry St. Juste naar Eindhoven halen. De centrale verdediger van Sporting CP zou de concurrentiestrijd aan moeten gaan met André Ramalho. Momenteel is er geen back-up voor Ramalho, omdat Armel Bella-Kotchap nog geblesseerd is. Lees hier meer.

17:20 uur: FC Twente zit achter Myron Boadu aan
In de zoektocht naar een vervanger van Manfred Ugalde in de spits, is FC Twente uitgekomen bij Myron Boadu. Sterker nog: technisch directeur Arnold Bruggink is al in Monaco om te kijken of de Nederlander haalbaar is. Lees hier meer over de aanstaande transfer.

17:00 uur: Bayern München haalt concurrent voor Noussair Mazraoui
Bayern München heeft dertig miljoen euro betaald voor Sacha Boey. De 23-jarige rechtsback komt over van Galatasaray. Bayern heeft weinig fitte verdedigers en moest dus toeslaan. Lees hier meer.

Zaterdag 27 januari

18:19 uur: PSV vecht met Europese grootmachten om Zweeds talent
PSV zit achter de jonge Zweedse spits Jonah Kusi-Asare aan. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. PSV krijgt in de strijd om de handtekening van de zestienjarige Kusi-Asare concurrentie van Bayern München en Chelsea. Het zou PSV zo'n vijf miljoen euro kosten om hem los te weken bij AIK Solna.

12:59 uur: Olympique Lyon haalt Nemanja Matić binnen
Nemanja Matić is gepresenteerd bij Olympique Lyon. De Servische middenvelder komt over van Stade Rennes, waar hij al even niet kwam opdagen op de training. De ex-speler van Manchester United en Chelsea kost de Franse club zo'n 3 miljoen euro en tekent tot medio 2026.

12:05 uur: Feyenoord doet bod op Uruguayaan Luciano Rodríguez
Feyenoord heeft een formeel bod op tafel gelegd bij Liverpool Montevideo om Luciano Rodríguez binnen te halen. Dat meldt 1908.nl. Volgens de website ligt het openingsbod van de Rotterdammers op 5 miljoen euro. Wel is er concurrentie: ook River Plate heeft interesse in de rechtsbuiten.

Vrijdag 26 januari

18:47 uur: Atlético Madrid koopt 18-jarige Arthur Vermeeren van Royal Antwerp
Atlético Madrid heeft zo'n twintig miljoen euro neergeteld voor Arthur Vermeeren. De 18-jarige Belg was basisspeler van het Royal Antwerp van Mark van Bommel. Ook heeft de middenvelder al twee interlands achter zijn naam staan.

18:27 uur: Kylian Mbappé moet kiezen tussen Real Madrid (minder salaris) en PSG
Kylian Mbappé moet kiezen tussen Real Madrid, dat hem 35 miljoen euro per jaar aan salaris wil bieden, en PSG, dat hem een verbeterd contract wil aanbieden van honderd miljoen euro per jaar. Lees hier meer.

12:48 uur: Agustín Anello maakt tijdelijke overstap van Sparta naar Cambuur
De vleugelaanvaller van Sparta Rotterdam, die afgelopen seizoen van Lommel SK over kwam, maakt het seizoen af bij sc Cambuur. Dat maakt de Rotterdamse club vrijdagmiddag bekend. De Amerikaan staat nog tot 2026 onder contract bij Sparta. 

10:16 uur: Kalvin Philips voor een half jaar gehuurd door West Ham United
Kalvin Philips kreeg weinig speeltijd bij Manchester City en kon verhuurd worden. Hij gaat voor het komende half jaar in Londen spelen bij het West Ham United van Mohammed Kudus en Edson Álvarez. In de constructie zit geen optie tot koop. 

Donderdag 25 januari

22:38 uur: 'Yorbe Vertessen staat nog even in de wacht' 
Het lijkt erop dat Vertessen zeker nog tot na dit weekend moet wachten tot hij zijn gewenste transfer naar Union Berlin mag gaan maken. PSV heeft volgens Rik Elfrink de transfer nog even on hold gezet en wil Vertessen zeker dit weekend tegen Almere City nog gebruiken. 

20:39 uur: NEC haalt oude bekende terug naar de Eredivisie
NEC heeft een aanvallende versterking binnengehaald. De 35-jarige Tjaronn Chery komt op huurbasis over van Maccabi Haifa. Hij gaat in Nijmegen spelen met rugnummer 9. Eerder speelde Chery al voor FC Twente, Cambuur, RBC, FC Emmen, ADO en FC Groningen. 

17:30 uur: 'Gabriel Misehouy teruggezet naar Jong Ajax'
Ajax wil graag dat de achttienjarige Gabriel Misehouy zijn aflopende contract verlengt, maar de middenvelder treuzelt nogal. Dat bevalt de Amsterdammers niet en dus hebben ze hem teruggezet naar Jong Ajax, waar hij zijn wedstrijden al speelde. Misehouy is voorlopig niet meer welkom op de training van Ajax 1, meldt Voetbal International.

15:03 uur: Heerenveen huurt linksback van Swansea City
Heerenveen heeft beet op de transfermarkt. De Friese club huurt de Nederlander Nathan Tjoe-A-On van Swansea City. Tjoe-A-On werd afgelopen zomer door de Championship-club uit Wales nog overgenomen van Excelsior, maar hij speelde geen minuut. Sinds begin december zat hij niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen: "We hebben altijd gezegd dat we nog een extra linksback wilden toevoegen. Nathan heeft het bij Excelsior goed gedaan en kiest er nu bewust voor om bij ons de concurrentiestrijd aan te gaan. Met hem erbij komen we achterin ruimer in onze keuzes."

11:52 uur: Bulgaars international onderweg naar PEC Zwolle
PEC Zwolle staat op het punt om de vervanger van de langdurig geblesseerde middenvelders Ryan Thomas en Zico Buurmeester aan te trekken. De Bulgaars international Filip Krastev is onderweg naar Nederland om zijn contract in Zwolle te tekenen. De 22-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Belgische club Lommel SK. Die club kocht hem in 2020 van Slavia Sofia en verhuurde hem vervolgens terug aan die club, aan Cambuur (2021/2022), Troyes, Levski Sofia en Los Angeles FC. PEC Zwolle wordt dus club nummer zes in vier jaar tijd voor Krastev.

Woensdag 24 januari

19.26 uur: 'Gabriel Misehouy gaat aflopende contract bij Ajax niet verlengen'
Gabriel Misehouy lijkt aan het einde van dit seizoen te vertrekken bij Ajax. De Amsterdamse club had hem een deadline opgelegd, maar hij heeft niet gereageerd. Ondertussen veranderde hij ook van zaakwaarnemer, meldt De Telegraaf.

17:49 uur: 'Ajax wil meewerken aan verhuurbeurt Anass Salah-Eddine'
Anass Salah-Eddine staat op de lijst bij Ajax om verhuurd te worden. De linksback komt onder trainer John van 't Schip nauwelijks aan spelen toe. Dat meldt transfergoeroe Fabrizio Romano op X. Lees hier meer over welke buitenlandse clubs interesse hebben!

17:36 uur: 'Riechedly Bazoer heeft interesse uit Italië, Duitsland én Denemarken'
Riechedly Bazoer zou een transfer kunnen maken. Hij heeft een vaste basisplek bij AZ, maar Brondby IF zou interesse hebben in de centrale verdediger annex middenvelder. Ook clubs uit Italië en Duitsland hebben geïnformeerd bij AZ, weet VI.

16:33 uur: 'Atlético Madrid gaat Moise Kean huren van Juventus'
Atlético Madrid krijgt in de komende dagen de beschikking over Moise Kean, schrijft Fabrizio Romano. De Spaanse club gaat hem voor 500.000 euro huren van Juventus. De 23-jarige spits was dit seizoen voornamelijk invaller bij de Italiaanse club en scoorde nog niet.

15.40 uur: FC Utrecht huurt linksback van 1.FC Nürnberg
FC Utrecht huurt Tim Handwerker voor de rest van het seizoen van 1.FC Nürnberg. De 25-jarige Duitser is linksback en voormalig jeugdinternational. Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen, waardoor de club uit de Domstad Handwerker aan het einde van het seizoen kan overnemen van de club uit de 2. Bundesliga.

11:51 uur: FC Twente-spits Manfred Ugalde op weg naar Rusland
Het lijkt erop dat Manfred Ugalde zijn laatste wedstrijd voor FC Twente al heeft gespeeld. Spartak Moskou uit Rusland heeft verregaande interesse in de spits, die dit seizoen op zeven goals en zes assists staat. Het bedrag dat de club uit Enschede mag vangen, ligt volgens diverse Nederlandse media boven de tien miljoen euro.

10.38 uur: FC Groningen haalt Rui Mendes op bij FC Emmen
FC Groningen heeft zich versterkt met Rui Mendes van FC Emmen. De Portugese aanvallende middenvelder wordt zodoende herenigd met zijn oude trainer Dick Lukkien. De transfersom is door beide clubs niet bekendgemaakt. 

10.27 uur: 'Antwerp raakt Arthur Vermeeren kwijt aan Atlético Madrid'
Volgens verschillende Belgische media duurt het niet lang meer voordat Arthur Vermeeren Antwerp FC verruilt voor het Spaanse Atlético Madrid. De pas 18-jarige middenvelder geldt als een van de grootste talenten van België. De transfersom zou volgens transfergoeroe Fabrizio Romano op 22 miljoen euro exclusief bonussen liggen.  

Dinsdag 23 januari

21:06 uur: 'Nottingham Forest wil Carlos Forbs huren van Ajax'
Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt dat Nottingham Forest een oogje heeft op Carlos Forbs. De Premier League-club zou al in een vergevorderd stadium zijn met Ajax qua gesprekken. Het gaat in eerste instantie om een huurperiode. Lees hier meer.

16:45 uur: Real Madrid verlengt het contract van Eder Militao
Eder Militao heeft zijn contract bij Real Madrid verlengd tot de zomer van 2028. De centrale verdediger is 26 jaar en speelt sinds de zomer van 2019 bij De Koninklijke. Met een Champions League, een WK voor clubs en twee LaLiga's op zak, zal de Braziliaanse Militao het prima naar zijn zin hebben in de Spaanse hoofdstad.

12:35 uur: Manchester United werkt aan plan om Antony en Sancho te lozen in Saoedi-Arabië
Antony lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij Manchester United. Volgens The Standard werkt United aan de lozing van een aantal tegenvallende spelers en Antony is daar een van. Samen met Jadon Sancho, die inmiddels op huurbasis van Borussia Dortmund speelt, is Antony aangeboden in Saoedi-Arabië. Omdat dat land bovenmatig geïnteresseerd is in 'Europese' voetballers, mogen clubs uit dat land beide spelers komende zomer hebben voor vijftig miljoen pond per persoon.

10:34 uur: Yorbe Vertessen lijkt zijn gewenste transfer te krijgen
Yorbe Vertessen is op weg naar de uitgang bij PSV. Door de terugkeer van de herstelde Noa Lang en Hirving Lozano slinken zijn speelminuten, dus wil hij weg. PSV werkt mee, maar wel pas na de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Vertessen lijkt op weg naar Union Berlin.

09:40 uur: Fortuna Sittard wisselt van speler met Hellas Verona
Jayden Braaf keert tijdelijk terug in Nederland. Fortuna Sittard huurt de Nederlander van Hellas Verona, terwijl Tijjani Noslin de omgekeerde weg bewandelt. Braaf is net hersteld van een knieblessure en moet in Sittard weer minuten gaan maken. Braaf heeft er al een heel voetbalavontuur opzitten bij Ajax, PSV, Manchester City, Udinese, Borussia Dortmund en Hellas Verona. "Met de ervaringen die ik heb opgedaan in het buitenland de laatste jaren hoop ik direct waardevol te kunnen zijn voor deze ploeg", aldus Braaf.

08:20 uur: Manchester United wil niet meewerken aan ruildeal Denzel Dumfries
Inter heeft Denzel Dumfries aangeboden bij Manchester United. Volgens de Engelse tabloidkrant The Sun wil Inter de Nederlands international graag kwijt nu hij in zijn laatste jaar van zijn contract zit en in de onderhandelingen een enorm salaris verlangt. Inter dacht dat op te lossen door Dumfries aan te bieden bij Erik ten Hag, in de hoop daar Aaron Wan-Bissaka voor terug te krijgen. De Engelse topclub zegt voorlopig 'nee'. 

Maandag 22 januari

17:55 uur: Hellas Verona gaat Elayis Tavsan overnemen van NEC
Het lijkt er ten zeerste op dat Elayis Tavsan zijn carrière gaat vervolgen in Italië. Hellas Verona wil de buitenspeler hebben als vervanger van Cyril Ngonge. De international van Jong Oranje (tien wedstrijden, vier goals) maakt voor minder dan een miljoen euro de overstap, omdat hij een aflopend contract heeft bij NEC.

11:45 uur: Interesse in Ajax-wissel Forbs, maar hij wil zelf niet weg
Engelse clubs hebben interesse in Carlos Borges 'Forbs'. De linksbuiten van Ajax is in zijn eerste seizoen in Amsterdam vooral wisselspeler, maar heeft toch de aandacht getrokken van onder andere Burnley. De nummer voorlaatst van de Premier League is volgens Voetbal International een van de gegadigden voor de handtekening van Forbs. Maar volgens VI wil de Portugees jeugdinternational zelf niet weg bij Ajax en voor zijn kansen gaan. Forbs kwam afgelopen zomer voor veertien miljoen euro over van Manchester City.

07.40 uur: Bij AS Roma heeft hij zich onmogelijk gemaakt, maar volgens Spaanse media had José Mourinho alweer bij een andere club kunnen tekenen. Al Shabab uit Saoedi-Arabië wilde de Portugese coach binnenhalen, maar die zou geen trek hebben gehad in dat woestijn-avontuur en even plaatsnemen in de wachtkamer. 

07.15 uur: "Wat mij betreft is hij niet te koop", reageerde Ajax-trainer John van 't Schip op de geruchten dat Engelse clubs azen op Brian Brobbey. "Maar ik ga daar niet over. Ik denk dat het nu niet handig is (om te vertrekken, red.), maar wie ben ik om dat te zeggen? We proberen de groep nu juist zo sterk mogelijk te maken en te houden. Daarin is Brobbey een heel belangrijke speler. Ik beslis alleen niet of hij vertrekt. Maar er zijn in elk geval krankzinnige bedragen voor nodig, dat wel."

Zondag 21 januari

12.30 uur: Transfervrije Diego Biseswar zoekt club in Eredivisie
Diego Biseswar heeft een open sollicitatie gedaan naar de complete Eredivisie. Dat zei hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. De 35-jarige middenvelder is sinds afgelopen zomer transfervrij, toen zijn contract bij PAOK Saloniki afliep.

09:50 uur: Sai van Wermeskerken alweer weg bij NEC
Na vijf duels en een waanzinnige goal in de KNVB Beker, vertrekt Sai van Wermeskerken alweer bij NEC. De 29-jarige verdediger had een clausule in z'n contract waarmee hij bij interesse uit zijn vaderland Japan, weg mocht. Hij gaat tekenen bij Kawasaki Frontale, meldt zijn club op de officiële kanalen. Hij laat Nijmegen achter als kwartfinalist van de beker, nadat hij tegen Go Ahead Eagles een wereldgoal scoorde.

Zaterdag 20 januari

15:40 uur: Ivor Pandur vertrekt bij Fortuna Sittard en tekent bij Hull City
Fortuna Sittard is hun keeper kwijt. De 23-jarige Kroaat heeft Sittard na 1,5 jaar verlaten voor Engeland. Naar verluidt is er twee miljoen euro voor hem neergelegd. Fortuna Sittard heeft op hun beurt Michael Verrips teruggehaald uit Groningen zodat het keepersprobleem direct is opgelost. 

13.19 uur: 'Erik ten Hag wil Brian Brobbey deze winter naar Manchester United halen'
Volgens de Duitse Sky Sports-journalist Florian Plettenberg wil Erik ten Hag zijn club Manchester United deze winter nog versterken met Brian Brobbey van Ajax. De spits staat al langer op de radar van de gevallen Engelse topclub. De kans dat de transfer er snel komt, lijkt klein: volgens Plettenberg wil Ajax niet meewerken aan een transfer. Brobbey ligt nog tot de zomer van 2027 vast in Amsterdam.

10:49 uur: 'Matthijs de Ligt wil weg bij Bayern München'
Verschillende Duitse media, waaronder Sky Sports, melden dat Matthijs de Ligt weg wil bij Bayern München. De 24-jarige verdediger is niet tevreden over het aantal speelminuten dat hij krijgt. De Ligt zal volgens de Duitse media niet al in de winter vertrekken, maar een transfer in de zomer lijkt aanstaande. Manchester United zou al interesse hebben getoond.

Vrijdag 19 januari

14:44 uur: FC Volendam huurt opnieuw speler uit Serie A
FC Volendam heeft in het verleden al heel wat spelers uit de Serie A geleend; neem bijvoorbeeld Samuele Mulattieri, Gaetano Oristanio en Filip Stankovic. Daar komt er eentje bij, want vrijdag maakte Het Andere Oranje de komst van Axel Guessand bekend. Hij wordt voor een half jaartje gehuurd van Udinese.

07:15 uur: Feyenoord kijkt naar buitenspeler en doet er mogelijk eentje weg
Het is geen geheim dat Arne Slot op zoek is naar een aanvallende versterking bij Feyenoord. Die club houdt volgens 1908.nl de Uruguayaan Luciano Rodgríguez (20) in de gaten. Uit dat land klinken al berichten dat Feyenoord een eerste bod heeft gedaan. Volgens het eerder genoemde medium staat Javairô Dilrosun in de belangstelling van het Italiaanse Hellas Verona.

Donderdag 18 januari

20:45 uur: Jordan Henderson is officieel Ajacied
Na dagenlang wachten heeft Ajax eindelijk beet: Jordan Henderson is Ajacied. Donderdagavond zette hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. In Amsterdam speelt hij met rugnummer 6. "Het zijn wervelende, gekke dagen geweest, maar ik ben enorm blij om hier te zijn en een nieuw hoofdstuk in mijn leven en carrière te beginnen", sprak Hendo.

19:15 uur: Andrés Guardado keert terug naar Mexico
Andrés Guardado keert terug naar zijn geboorteland Mexico. De 37-jarige middenvelder speelde zeventien jaar in Europa, waaronder een periode bij PSV. Guardado stond de laatste jaren onder contract bij Real Betis en vertrekt naar Club Léon.

15:24 uur: 'Tjaronn Chery keert terug naar Eredivisie'
Tjaronn Chery heeft keuze uit twee Eredivisie-clubs. Volgens De Telegraaf willen NEC en sc Heerenveen hem huren. De 35-jarige Chery staat onder contract bij Maccabi Haifa.

14:00 uur: Jordan Henderson geland op Schiphol
De transfer van Jordan Henderson nadert. Hij is geland op Schiphol en zal later op donderdag een contract voor 2,5 jaar tekenen bij Ajax.

12:35 uur: Sheraldo Becker verkast naar Real Sociedad
Sheraldo Becker blijft in de Champions League! De in Amsterdam geboren aanvaller verruilt Union Berlin voor Real Sociedad, dat zo'n 5 miljoen euro voor hem betaalt. Bij Sociedad tekent hij een contract tot het medio 2026.

12:16 uur: 'Azor Matusiwa vertrekt voor tientallen miljoenen naar andere Franse club'
Azor Matusiwa, oud-speler van FC Groningen, staat volgens L'Équipe voor een mooie transfer binnen Frankrijk. De 25-jarige Nederlander gaat volgens die sportkrant Stade Reims verruilen voor Stade Rennes, voor een bedrag van 20 miljoen euro.

11:45 uur: Feyenoord versterkt zich met jonge Zweed
Feyenoord huurt Isak Alemayehu voor een half jaar van Djurgårdens IF. De 17-jarige Zweeds jeugdinternational gaat spelen voor de onder 21. Bevalt de samenwerking, dan volgt er waarschijnlijk een langer verblijf voor Alemayehu. "Dit voelt voor mij heel erg goed. Spelen in een topjeugdopleiding in Europa is iets waar ik altijd al van heb gedroomd. De belangrijkste doelstelling die ik heb is om de komende maanden zoveel mogelijk van mezelf te laten zien", aldus Alemayehu, die de jongste debutant ooit is uit de geschiedenis van Djurgårdens.

09:26 uur: 'Ook Karim Benzema wil vertrekken uit Saudi-Arabië'
Jordan Henderson is niet de enige die het niet naar zijn zin heeft in Saudi-Arabië. Ook Karim Benzema zou volgens ESPN willen vertrekken uit de Saudi Pro League. Met vijftien doelpunten in 24 wedstrijden doet de Franse spits het wel goed bij Al-Ittihad. 

07:50 uur: 'Jordan Henderson ondergaat donderdagmiddag medische keuring'
Jordan Henderson arriveert donderdagmiddag in Amsterdam om een medische keuring te ondergaan bij Ajax. Daarna weerhoudt niks hem meer van een contract. Het duel met RKC Waalwijk van komende zondag komt nog wel te vroeg voor hem. 

Woensdag 17 januari

14:44 uur: 'Feyenoord werkt aan huurdeal Neco Williams'
Volgens 1908.nl is Feyenoord bezig met de komst van Welshman Neco Williams. De rechtsback zou gehuurd moeten worden van Nottingham Forest. Eerder deze transferwinter werd Feyenoord al gelinkt aan Thomas Meunier.

14:09 uur: Renan Lodi kijkt niet naar Jordan Henderson en vertrekt naar Saudi-Arabië
Renan Lodi heeft een contract getekend bij Al-Hilal. De club uit Saudi-Arabië neemt de linksback voor 22 miljoen euro over van Olympique Marseille. Voor de zomer speelde Lodi nog voor Atlético Madrid, dat hem voor twintig miljoen verkocht aan de Franse club.

10:33 uur: AZ haalt Kristijan Belic binnen voor vier miljoen euro
AZ heeft de gewenste Kristijan Belic binnen. De Alkmaarders betalen vier miljoen euro aan Partizan Belgrado voor de defensieve middenvelder. Belic is een 22-jarige Serviër, die geboren is in het Belgische Sint-Truiden.

09:28 uur: Alessio Da Cruz gratis op te pikken
De 26-jarige Alessio Da Cruz is gratis op te pikken, nadat zijn contract bij Feralpisalo (Serie B) is ontbonden. De aanvallende middenvelder kwam uit voor clubs als Parma en Sheffield Wednesday. Ook speelde hij een seizoen op huurbasis bij FC Groningen.

08:44 uur: 'Ajax nu héél dicht bij aantrekken Jordan Henderson'
Het lijkt er steeds meer op dat Jordan Henderson bij Ajax gaat tekenen. Volgens The Athletic is Henderson akkoord met Al-Ettifaq over een vertrek. De 33-jarige middenvelder zou nu onderweg zijn naar Engeland om nog wat zaken af te handelen. Lees hier meer. 

isaac-babadi-psv-arsenal-champions-league
Isaac Babadi in actie tegen Arsenal in de Champions League / Pro Shots

Dinsdag 16 januari

21:41 uur: 'PSV zet Isaac Babadi terug naar Jong PSV, Ajax kijkt geïnteresseerd toe'
Isaac Babadi heeft nog altijd niet zijn aflopende contract bij PSV verlengd. Het 18-jarige talent is al langer in gesprek met de clubleiding, maar tot nu toe is er geen witte rook. Babadi komt door de concurrentie in PSV 1 nauwelijks tot spelen toe en kwam tot overmaat van ramp ook nog te laat bij Jong PSV. Daardoor is hij nu tijdelijk teruggezet naar de beloften, meldt het Eindhovens Dagblad. Datzelfde medium schrijft dat Ajax de situatie van Babadi nauwlettend in de gaten en VI weet dat er spoedig een gesprek plaatsvindt.

17:45 uur: Feyenoord bevestigt de contractverlenging van Antoni Milambo
Antoni Milambo heeft bijgetekend bij Feyenoord. De talentvolle middenvelder had nog een contract tot 2024 in Rotterdam, maar die verbintenis is opgerekt tot 2027. Milambo is steeds vaker invaller bij de Rotterdammers en 2,5 jaar geleden werd hij de jongste debutant ooit van de club op 16-jarige leeftijd.

16:37 uur: 'PSV grijpt mis bij United en ziet beoogd target naar Spanje vertrekken'
Manchester United-talent Facundo Pellistri verkiest Spanje boven PSV. De Eindhovenaren waren geïnteresseerd in het huren van de Uruguayaan, mogelijk ter vervanging van Vertessen, maar de clubleiding werd niet concreet. Inmiddels is, volgens Fabrizio Romano, Granada dichtbij een huurdeal met Manchester United en vist PSV dus achter het net.

16:33 uur: 'Union Berlin biedt precies wat PSV wil voor Yorbe Vertessen, maar Belg moet toch wachten'
Union Berlin is bereid om vijf miljoen euro te betalen voor Vertessen, maar PSV wil blijven wachten. De vijf miljoen is precies wat de Eindhovenaren willen voor Vertessen en de Belg wil zelf ook weg. Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV nu alleen eerst een vervanger halen voor ze de buitenspeler laten gaan.

11:23 uur: 'Oud-Groningen-spits Cyril Ngonge maakt voor achttien miljoen euro droomstap'
Cyril Ngonge maakt voor achttien miljoen euro de overstap van Hellas Verona naar Napoli. Volgens Fabrizio Romano zijn de clubs inmiddels akkoord over de voorwaarden van de transfer. Ngonge speelde eerder voor FC Groningen, PSV en RKC Waalwijk en de eerstgenoemde club heeft zelfs nog een doorverkooppercentage bij de transfer naar Verona afgedwongen.

10:27 uur: 'Real Sociedad heeft Sheraldo Becker nú nodig en betaalt vijf miljoen euro'
Sheraldo Becker heeft een aflopend contract bij Union Berlin en kan komende zomer dus gratis de deur uitlopen. Real Sociedad heeft geen zin om daarop te wachten en heeft volgens Spaanse media vijf miljoen euro geboden op de Surinaamse aanvaller. 

08:24 uur: 'Manchester United en Erik ten Hag denken aan Joshua Zirkzee'
Manchester United zou interesse hebben in de 22-jarige Joshua Zirkzee. Volgens Sky Sports is Manchester United een van de clubs die bij Bologna heeft geïnformeerd naar de spits. De Nederlander beleeft een topseizoen in de Serie A

08:19 uur: Manchester United verhuurt megatalent Hannibal aan Sevilla
Hannibal Mejbri gaat het komende halve seizoen bij Sevilla voetballen. De Spaanse club huurt de (aanvallende) middenvelder van Manchester United. Hannibal is twintig jaar en speelde al 27 interlands voor Tunesië. Bij Manchester United komt hij nét te weinig aan de bak. Er zit zelfs aan aankoopoptie in de huurdeal; volgens Fabrizio Romano gaat het om twintig miljoen euro.

Maandag 15 januari

20:24 uur: 'Stade Rennes wil Azor Matusiwa hebben'
Azor Matusiwa heeft zich in de kijker gespeeld bij Stade Rennes. Volgens de Franse journalist Fabrice Hawkins bereidt de huidige nummer 10 van de Ligue 1 een bod voor op de Nederlandse middenvelder. Matusiwa moet Nemanja Matic vervangen. De ervaren Serviër komt al dagen niet opdagen op de training bij Rennes en wil weg. Matusiwa speelde in Nederland bij Ajax, De Graafschap en FC Groningen. Nu zit hij bij Stade Reims, de nummer 6 van Frankrijk. Afgelopen weekend scoorde hij zijn eerste goal voor Reims tegen Monaco.

14:38 uur: 'Ajax doet bod op 18-jarige Julian Rijkhoff' 
De Telegraaf meldt dat Ajax een bod van één miljoen euro heeft gedaan op Julian Rijkhoff. De 18-jarige spits staat nu onder contract bij Borussia Dortmund, dat hem overnam van Ajax. De Duitse club neemt het bod in overweging.

13:58 uur: 'AS Roma wil alweer van huurling Renato Sanches af'
Fabrizio Romano meldt dat AS Roma in de komende twee weken van Renato Sanches af wil. De Italianen huren de middenvelder van Paris Saint-Germain. De Franse club zegt hem niet terug te willen en alleen mee te werken als een andere club zich aanbiedt voor Sanches.

13:27 uur: Keert Karim Benzema binnenkort terug op Europese velden?
Karim Benzema is niet gelukkig bij Al-Ittihad. De 36-jarige Fransman kwam afgelopen weekend niet opdagen op de training en kreeg daarvoor straf. Een vertrek lijkt de beste optie, de vraag is alleen waarheen. Volgens The Telegraph biedt Chelsea mogelijk een uitweg. Ook Roberto Firmino wordt gezien als een kandidaat voor de spitspositie.

11:46 uur: 'Juventus schakelt van Jordan Henderson door naar Teun Koopmeiners'
Ajax lijkt nog steeds de beste papieren te hebben voor Jordan Henderson. Juventus leek een concurrent, maar de Italianen zijn inmiddels doorgeschakeld naar Teun Koopmeiners, weet Tuttosport. De Nederlandse middenvelder beleeft een topseizoen bij Atalanta Bergamo.

11:12 uur: Calvin Raatsie, keeper van Jong Oranje, gaat op huurbasis naar Roda JC
De 21-jarige Calvin Raatsie keept het komende halve seizoen voor Roda JC. De goalie komt op huurbasis over van FC Utrecht. Raatsie, die in de jeugdopleiding van Ajax keepte, is ook de doelman van Jong Oranje. Hij speelde sinds september 2023 vier interlands voor Nederland onder 21.