Yorben Vertessen FC Twente
Yorben Vertessen uit zijn dak na zijn doelpunt tegen FC Twente © Getty Images
i

Yorben Vertessen juicht na zijn doelpunt tegen FC Twente.

Yorbe Vertessen over openingstreffer: 'Ja, dat is een lekkere pegel'

23:25, 17-01-2024 / Laatste Update: 12:58, 18-01-2024

Yorbe Vertessen werd voor de camera gesleept na de 3-1-overwinning op FC Twente in de tweede ronde van de KNVB Beker. De Belg scoorde de openingstreffer en deed dat op bijzonder mooie wijze.

Het was enigszins een verrassing dat Vertessen startte bij PSV, maar Bosz vond dat vrij logisch. "Hij heeft het verdiend", zei de oefenmeester van te voren. De Belg kon daar wel in mee. "Ik train gewoon prima, het niveau is daar. Dus ik snap hem daar wel een beetje." Vertessen maakte een geweldige goal en opende daarmee de score. "Ja, gewoon een mooie pegel", omschreef hij zijn goal. Hij deed ook nog een dansje bij het juichen. "Mooi dansje erbij, mooi joh. Dat was een afspraak met een goede vriend van mij."

Vertrek

Bosz wil dat Vertessen blijft en heeft dat ook duidelijk kenbaar gemaakt, lastig voor de Belg want die had andere wensen. "Ik kon er moeilijk op antwoorden, hij heeft zijn mening en ik heb mijn mening. Iedereen weet dat ik meer minuten wil, aan de andere kant is het mooi om te blijven om kampioen te worden en Champions League te spelen. Maar desondanks denk ik dat ik beter ergens anders meer minuten kan maken." Ook als hij blijft, zal hij hard blijven werken voor PSV. "Dan moet mentaal de knop even om, maar dan sta ik er alsnog gewoon."

Overmacht

Twente had weinig te vertellen tegenover PSV, vooral in de eerste helft ging het lastig voor de Tukkers. Joseph Oosting probeerde een andere formatie tegen PSV, om te kijken of hij zo de Eindhovenaren kon kraken. Hij speelde met vijf verdedigers, dat bleek uiteindelijk geen succes. "We hebben het geprobeerd, het is jammer. Zeer teleurstellend, want ook wij willen graag de beker winnen", zei hij na afloop tegen Hans Kraay Junior. Hij gaf een pluim aan PSV: "Het is absoluut geen schande om van dit PSV te verliezen.