FC Twente pakt door en strikt nieuwe aanwinst: Youri Regeer komt over van Ajax
i

Pro Shots

FC Twente pakt door en strikt nieuwe aanwinst: Youri Regeer komt over van Ajax

Rick Kraaijeveld • 21:07, 09-06-2023 / Laatste Update: 08:44, 12-12-2023

Youri Regeer zal vanaf volgend seizoen te bewonderen zijn in de Grolsch Veste. De 19-jarige middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, komt over van Ajax. Regeer tekent daar tot medio 2027 en zal Twente 900.000 euro kosten.

"Ik ben erg blij en trots met deze mooie stap in mijn carrière", opent Regeer het interview op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen en veel stappen te maken op persoonlijk vlak en samen met het team."

Regeer speelde tot nu toe 6 keer voor de hoofdmacht van Ajax in de Eredivisie en maar liefst 91 keer voor Jong Ajax. In die wedstrijden bij Jong scoorde hij 6 keer. Voor zijn stap naar Ajax speelde hij in de jeugdopleiding van ADO Den Haag die hem oppikte bij Rijnsburgse Boys.

Twente

Ook bij Twente zijn ze blij met de komst van de jonge middenvelder. "We zijn blij dat we Youri voor lange tijd aan FC Twente hebben kunnen binden. Youri is een groot talent en een vrij complete en multifunctionele speler", zei technisch directeur Jan Streuer.