Zaak-Promes deed Erik ten Hag pijn: 'Ik moet toegeven dat het mij verdriet heeft gedaan'
i

Pro Shots

Zaak-Promes deed Erik ten Hag pijn: 'Ik moet toegeven dat het mij verdriet heeft gedaan'

Sjors Tanis • 19:35, 23-12-2021 / Laatste Update: 03:44, 07-01-2024

Erik ten Hag heeft het lastig gehad met de rechtszaak van Quincy Promes. Dat vertelde de trainer van Ajax in een interview met het NRC: "Ik moet toegeven dat het mij verdriet heeft gedaan."

De oud-speler van de Amsterdamse wordt verdacht van poging tot moord. De zaak kwam aan het licht toen Promes nog bij Ajax onder contract stond. Hij speelt inmiddels bij Spartak Moskou in Rusland.

Ten Hag en Promes kennen elkaar al lang

Ten Hag ging tegenover het NRC nog eens dieper in op de zaak rond Promes. Beide mannen werkten in 2012 al samen bij Go Ahead Eagles. "Quincy ken ik al langer, die is onder mijn ogen volwassen geworden. Zijn verantwoordelijkheden werden groter, hij kreeg een vrouw en kinderen. Natuurlijk praat ik met hem over allerlei aspecten van het leven, maar uiteindelijk maakt hij zijn eigen afwegingen en keuzes", aldus de trainer.

"Zijn vervolging doet het imago van het team geen goed, de schuldvraag even daargelaten. Je hebt met mensen te maken, niet met robots. Mensen maken fouten en hebben onvolkomenheden. Je probeert dingen voor te zijn als coach, maar dat lukt niet altijd."