Zekerheidje volgens Fabrizio Romano: 'Donny van de Beek gaat weg in winter'
i

Getty Images

Zekerheidje volgens Fabrizio Romano: 'Donny van de Beek gaat weg in winter'

Rick Kraaijeveld • 22:05, 07-11-2023

Fabrizio Romano was te gast in The United Stand-show op YouTube. Hij ging daar in op de situatie van Donny van de Beek bij Manchester United. Hij speelt daar nooit en heeft ook weinig uitzicht op speelminuten. Volgens de transferexpert gaat hij in de winterstop zeker weten weg.

Van de Beek speelde pas 2 wedstrijden voor United dit seizoen en speelde bij elkaar 21 minuten. Romano weet dat hem dit frustreert en dat hij weg wil: "Ik weet zeker dat hij in januari weg gaat, dat moet wel. Hij wil spelen en bij United speelt hij nooit. Dat is jammer. Hij moet minuten maken na zijn blessure", zei hij.

Knieblessure

Van de Beek kreeg vorig seizoen, toen hij aan Everton verhuurd werd, een knieblessure waardoor hij maanden aan de kant stond. Afgelopen zomer kwam het dichtbij een tijdelijke overstap naar Real Sociedad. Hij wilde graag maar Sociedad kon de financiële eisen van United niet waarderen.

"Daarna kwam Galatasaray in de picture maar dat wilde Van de Beek zelf niet", zei Romano. Maar hij zou zeker weten dat hij in de winter wél echt weg gaat.