'Zenit Sint-Petersburg wil David Neres naar Rusland halen'
i

Getty Images

'Zenit Sint-Petersburg wil David Neres naar Rusland halen'

Rick Kraaijeveld • 15:25, 22-08-2023 / Laatste Update: 23:23, 11-12-2023

David Neres heeft zichzelf in de kijker van Zenit Sint-Petersburg gespeeld, de club uit Rusland wil hem voor 40 miljoen overnemen van Benfica volgens het Portugese A Bola. Benfica is de club waar hij naartoe 'vluchtte' toen Rusland Oekraïne binnenviel. Neres is sinds de komst van Angel Di María zijn basisplaats kwijt onder Roger Schmidt.

De Braziliaan was vorig jaar erg belangrijk voor Benfica met 12 goals en 15 assists, en dat is opgevallen in het buitenland. Zenit zou hem graag willen hebben en gaan een dezer dagen een bod uit doen, valt te lezen in de Portugese krant. De oud-Ajacied heeft een clausule van 100 miljoen staan in zijn contract, maar dat wil Zenit natuurlijk niet betalen. Zijn contract loopt nog door tot 2027.

Komst bij Benfica

De komst van Neres bij Benfica was een bijzondere. Hij wilde snel weg bij Shakhtar Donetsk, vanwege de Russische inval in Oekraïne. Hij werd 'geholpen' door Benfica en speelde daar een goed seizoen. Nu Di María terug is, is hij naar de bank verwezen. Zenit probeert hem dus los te weken bij de Portugese club...