Zien we Lionel Messi straks ook op de Olympische Spelen schitteren? Kans zit er dik in
i

Getty Images

Zien we Lionel Messi straks ook op de Olympische Spelen schitteren? Kans zit er dik in

Rick Kraaijeveld • 20:26, 26-10-2023 / Laatste Update: 13:54, 08-01-2024

Wie weet is Lionel Messi volgend jaar wederom in Parijs te zien, niet als voetballer van Paris Saint-Germain maar als international van Argentinië. Het land moet zich eerst nog kwalificeren voor het olympisch voetbaltoernooi, maar als dat gelukt is dan staat de deur voor de routinier wagenwijd open.

het olympisch voetbaltoernooi is geen onbekend terrein voor Messi. Hij stond als jeugdige speler in 2008 ook al voor Argentinië op het veld en kreeg de gouden medaille. Bij het toernooi moeten jeugdspelers spelen, maar mogen er ook een aantal dispensatiespelers meedoen. Zo deden Roy Makaay, Kew Jaliens en Gerald Sibon mee voor Nederland op het toernooi in 2008 in Peking.

Historie

Messi zou met zijn deelname historie kunnen schrijven op de Olympische Spelen, dat vertelde de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. "Messi zou historie kunnen schrijven door als 1e speler ooit 2 gouden olympische medailles en het WK te winnen. Wij duimen ervoor dat hij mee zal doen."

In de kwalificatie moet Argentinië spelen tegen Chili, Paraguay, Peru en Uruguay. Een plek bij de bovenste 2 is genoeg voor plaatsing.