Zinédine Zidane en Franck Ribéry in beeld als trainersduo bij Bayern München
Zinédine Zidane als coach van Real Madrid en Franck Ribéry als speler van Bayern München © getty images

Zinédine Zidane en Franck Ribéry in beeld als trainersduo bij Bayern München

11:53, 29-03-2024 / Laatste Update: 12:39, 29-03-2024

Zinédine Zidane en Franck Ribéry zouden in beeld zijn bij Bayern München als opvolgers van Thomas Tuchel, die na dit seizoen de club verlaat. Ribéry zou als clublegende kunnen terugkeren als assistent-coach naast zijn landgenoot.

Voor Zidane is er een hobbel op de weg, namelijk de Duitse taal. Hij spreekt geen Duits en ook geen vloeiend Engels. De oud-voetballer van Real Madrid zou daarom in gesprek gegaan zijn met Ribéry die meer weet over Bayern München en wel Duits en Engels spreekt.

Een trainersduo met Zidane en de voormalig linksvoor van Bayern zou dus een optie zijn. Volgens BILD zou Ribéry zelf ook graag terugkeren naar Duitsland. Hij heeft zijn baan als technische trainer van US Salernitana in de Serie A al opgezegd.

Zidane wil ook graag terugkeren als trainer. De 51-jarige Fransman zit sinds zijn vertrek bij Real Madrid in 2021 zonder baan en sluit een nieuwe uitdaging bij de recordkampioen van Duitsland niet uit.

Andere kandidaten

Ondanks de interesse van het Franse trainersduo heeft Bayern nog de hoop gevestigd op hun droomkadidaat Xabi Alonso van Bayer Leverkusen. Het ziet er echter naar uit dat de Spanjaard nog een seizoen bij Bayer Leverkusen blijft. Hij zou dit ook al aan Bayern München en Liverpool, die ook belangstelling had in de trainer, laten weten. Alonso verlengt tot de zomer van 2025.

Brighton & Hove Albion-coach Roberto De Zerbi staat ook nog op het lijstje in München. Hij wordt gezien als plan B voor de club.