Zlatan Ibrahimovic weer terug bij Zweedse selectie: 'Hij staat te popelen'
i

AFP

Zlatan Ibrahimovic weer terug bij Zweedse selectie: 'Hij staat te popelen'

Martijn Baars • 14:44, 02-11-2021 / Laatste Update: 02:06, 05-01-2024

Zlatan Ibrahimovic behoort tot de selectie van Zweden voor het slot van de WK-kwalificatie. De 40-jarige spits van AC Milan moest zich een maand geleden vanwege achillespeesklachten afmelden voor de interlands tegen Kosovo en Griekenland. Bondscoach Janne Andersson had hem toen na slechts 1 invalbeurt bij Milan al weer opgeroepen.

Ibrahimovic miste het EK van afgelopen zomer vanwege een knieblessure en zijn rentree bij Milan bleek ook van korte duur. Ruim 2 weken geleden keerde Ibrahimovic opnieuw terug op het veld. Dit keer bleef hij wel fit. De oud-Ajacied tekende dit seizoen in 5 competitiewedstrijden, waarvan 2 als basiskracht, al weer voor 3 doelpunten.

Hoger dan Spanje

Zweden gaat met 15 punten uit 6 wedstrijden aan kop in groep B. De ploeg van Andersson heeft 2 punten meer dan Spanje. Zweden sluit de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Qatar af met uitwedstrijden tegen Georgië en Spanje, op 11 en 14 november.

'Hij staat te popelen'

"Ik heb goede hoop dat Zlatan kan meedoen en een bijdrage kan leveren”, zei Andersson bij de presentatie van zijn selectie. "We hebben veel contact gehad en hij staat te popelen om aan te sluiten bij de nationale ploeg. Het is voor ons als team natuurlijk fijn om in zo’n cruciale situatie te kunnen beschikken over zo’n goede speler met zoveel ervaring.”

Ibrahimovic maakte 62 doelpunten in 118 interlands. Aanvaller Jesper Karlsson van AZ behoort ook tot de selectie van 26 spelers.