Zo helpt Manchester City Feyenoord naar pot 1 in de loting van de Champions League
i

Pro Shots

Zo helpt Manchester City Feyenoord naar pot 1 in de loting van de Champions League

Martijn Baars • 14:11, 26-04-2023 / Laatste Update: 04:53, 12-12-2023

Dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt, daar twijfelt niemand meer aan. De Rotterdammers mogen daardoor komend seizoen weer naar de Champions League. Feyenoord zou daarin met hulp van Manchester City de beste ploegen in de groepsfase kunnen ontlopen.

De aanstaande kampioen van Nederland komt bij de loting van de Champions League in principe in pot 3, maar een plek in pot 1 is ook nog mogelijk. Daarin zitten de kampioenen van de landen uit de top 6 van de coëfficiëntenranglijst voor dit seizoen, de winnaar van de Champions League én de Europa League. Momenteel gaat Arsenal aan kop in de Premier League. Als de Londenaren de koppositie behouden, moet Manchester City de Champions League winnen om ook in pot 1 te komen. Woensdagavond is Manchester City-Arsenal.

Alle hoop op Manchester City

Maar er is een scenario dat voor Feyenoord helemaal top zou zijn. Als Manchester City de Champions League wint én kampioen wordt in Engeland, gaat er een ticket voor pot 1 naar de nummer 7 van de coëfficiëntenranking. Dat is nu nog Nederland (vanaf volgend seizoen de nummer 6).

Nog steeds loodzware loting

Feyenoord is dus afhankelijk van de resultaten van Manchester City. Een plek in pot 1 zou betekenen dat de Rotterdammers Manchester City, de winnaar van de Europa League en clubs als Paris Saint-Germain en Napoli ontlopen. Een loodzware poule is dan overigens alsnog mogelijk: in pot 2 zitten komen waarschijnlijk teams als Real Madrid en Manchester United, terwijl AC Milan momenteel tot pot 3 behoort. Die club strijdt echter met Inter, Real Madrid en Manchester City om de eindzege in de Champions League.

Voor het eerst sinds 2017/2018

Feyenoord speelde in het seizoen 2017/18 voor het laatst in de Champions League. Toen werd de ploeg onder leiding van trainer Giovanni van Bronckhorst roemloos uitgeschakeld in een poule met Manchester City, Napoli en Shakhtar Donetsk.