Zoveelste incident met ADO-supporter is genoeg voor de club: ''Gênant en onverteerbaar'
i

Getty Images

Zoveelste incident met ADO-supporter is genoeg voor de club: ''Gênant en onverteerbaar'

Rick Kraaijeveld • 20:31, 05-09-2022 / Laatste Update: 01:10, 12-12-2023

De club ADO Den Haag is het wangedrag van zijn eigen 'supporters' spuugzat en gooit er maar weer een statement tegenaan op de clubsite. De club laat weten dat er verscherpte maatregelen zullen zijn na het zoveelste incident met het afsteken van vuurwerk, ditmaal bij de uitwedstrijd tegen Willem II. De dader is reeds bekend.

ADO Den Haag moest al leven met aangescherpte maatregelen, in eigen huis maar ook bij uitwedstrijden. Er mochten afgelopen vrijdag naar Tilburg maar 400 fans meereizen en nog ging het fout. "Helaas blijkt het feit dat ADO Den Haag en haar supporters onder een vergrootglas liggen tot een enkeling nog altijd niet door te dringen", schreef de club. De dader gaat volgens de club "keihard gestraft worden".

Club is woest

De club zit met de handen in het haar, ze weten niet wat ze er tegen moeten doen. "Het is gênant en onverteerbaar", vertelt de club. De dader zal niet alleen nooit meer welkom zijn maar ook een flink centje moeten betalen: "De dader zal eveneens verantwoordelijk gesteld worden voor geleden schade, waaronder mogelijk financiële schade die beperkende maatregelen voor kaartverkoop tot gevolg heeft."

De eerstvolgende uitwedstrijd, op maandag 12 september, lijdt gelijk onder het wangedrag van afgelopen vrijdag. Enkel seizoenkaarthouders mogen een kaart kopen en er zal een verplichte buscombi zijn tot het einde van de 1e seizoenshelft.

Gedrag is niet passend

De club vindt het gedrag niet passend bij de club, maar ook niet bij de goedwillende supporters. De club zegt dat het krediet op is en waakt voor consequenties: "Om te voorkomen dat de volgende stap, het spelen van wedstrijden zonder supporters, de realiteit wordt, roepen wij iedereen op niet langer te accepteren dat onze club in diskrediet wordt gebracht."