▶️​ | Zwaar auto-ongeluk Mario Balotelli (33): Audi totaal verwoest, ‘spits weigert blaastest af te leggen’
i

AFP

▶️​ | Zwaar auto-ongeluk Mario Balotelli (33): Audi totaal verwoest, ‘spits weigert blaastest af te leggen’

Martijn Baars • 10:14, 24-11-2023 / Laatste Update: 19:55, 08-01-2024

De Italiaanse voetballer Mario Balotelli heeft een zwaar auto-ongeluk gehad. Volgens La Gazzetta dello Sport is de 33-jarige aanvaller ongedeerd, maar hij zou wel geweigerd hebben om een blaastest af te leggen.

Balotelli, nu actief voor het Turkse Adana Demirspor, raakte donderdagavond in zijn geboortestad Brescia rond 20.30 uur van de weg. Hij belandde met zijn zwarte Audi Q8 vol tegen een betonnen muurtje. Beelden (zie onder) tonen hoe de spits uit het wrak wordt gehaald en dat de wagen rijp is voor de schroothoop. Alle airbags waren gesprongen - de klap moet enorm zijn geweest.

De precieze oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Wel is op videobeelden te zien dat de spits wankelend zijn auto verlaat en op sommige foto’s wordt hij zelfs door agenten tegen de grond gehouden.

Geen rijbewijs en weigering om te blazen

Balotelli werd volgens het plaatselijke ‘Giornale di Brescia’ ter plaatse onmiddellijk verzorgd en de politie heeft vervolgens geprobeerd om hem een blaastest te laten afleggen. Maar de voetballer zou hebben geweigerd nadat een eerste indicatieve ademtest een positief resultaat gaf. Hij zou zijn rijbewijs niet op zak hebben gehad.

Moeilijke jongen

Balotteli brak in ItalIë door bij Inter. Manchester City betaalde in 2010 bijna 30 miljoen euro voor de flegmatieke spits, die even vaak het nieuws haalde met z’n fratsen als met z’n goals. Hij gooide ooit dartpijltjes naar jeugdspelers, strooide vanuit een rijdende auto bankbiljetten rond, vocht met ploeggenoten en zijn trainer, vernielde zijn eigen badkamer door vuurwerk af te steken, reed diverse dure auto’s in puin en wisselde sneller van vriendin dan van kapsel.

Al die zaken zorgden ervoor dat Balotelli niet de carrière had die van hem verwacht werd. Na City speelde hij nog wel voor AC Milan en Liverpool, maar zijn niveau van bij Inter halen deed hij niet meer. De voorbije jaren speelde hij voor Nice en Marseille in Frankrijk, voor Brescia en Monza in eigen land en voor FC Sion in Zwitserland.

3 goals in 5 wedstrijden

Nu is de aanvaller bezig aan zijn 2e termijn bij Adana Demirspor. In 5 optredens in de Turkse eredivisie staat Balotelli dit seizoen op 3 goals. Hij is ook 36-voudig Italiaans international.