Daar is -ie dan! Gabriel Jesus is gepresenteerd als Gunner: reünie met Arteta

4 juli 2022

GettyImages
gabriel-jesus-naar-arsenal-tot-2027

Arsenal heeft Gabriel Jesus gepresenteerd als hun nieuwe nummer 9. De Braziliaan komt over van Manchester City waar hij sinds 2017 speelde. Hij tekent een contract van 5 jaar in Noord-Londen.


Jesus moet weer de belangrijke spits worden waar Arsenal zo naarstig naar op zoek is. Met 95 doelpunten in 236 duels is Jesus een aardige doelpuntenmaker. Hij krijgt niet voor niets nummer 9 op de rug bij Arsenal. Directeur Edu is blij met de transfer: "We hielden Gabriel al enige tijd in de gaten. Hij is een speler die al tijden laat zien van belangrijke waarde te zijn. We kijken ernaar uit hem samen te zien met zijn nieuwe medespelers." Arsenal betaalt 45 miljoen voor de Braziliaan.

Weerzien met Arteta
Jesus kent Mikel Arteta nog van zijn tijd bij Manchester City. Arteta was daar nog even speler, maar werd al gauw assistent van Guardiola toentertijd. De 2 konden het toen al goed samen vinden, Arteta is dan ook blij dat Jesus er is. "Ik ben erg enthousiast. Het is knap dat de club hem heeft binnengehaald. Ik ken Gabriel persoonlijk erg goed, en we kennen hem allemaal natuurlijk van zijn goede prestaties in de Premier League."

Jesus blij met de overstap
In zijn 1e interview met de club vertelt hij over de rol die Arteta heeft gespeeld: "We hebben elkaar vaker gesproken, over zijn project, de club en het plan. Ik geloof 100% in hem, ik heb een goede tijd met hem gehad en ik vind hem een zeer goede coach." Jesus geeft ook aan dat hij vroeger in Brazilië al fan was van Arsenal, en ze altijd volgde. "Ik ben blij om voor deze club te gaan spelen. Ik ken de staf, ik ken een paar spelers - vooral de Brazilianen."