Erik ten Hag heeft Tyrell Malacia binnen: linksback tekent tot 2026 bij Manchester United

5 juli 2022

Getty Images
tyrell-malacia-van-feyenoord-naar-manchester-united-trainer-erik-ten-hag-eredivisie-premier-league-transfer-talk

Het is officieel: Tyrell Malacia maakt de overstap van Feyenoord naar Manchester United. De 22-jarige linksback speelt komend seizoen dus in de Premier League onder trainer Erik ten Hag.


Malacia tekent tot 2026, met de optie voor nog een jaar. ManUnited betaalt naar verluidt ruim 15 miljoen euro aan Feyenoord.

Van jeugdopleiding tot CoL-finale
Malacia kwam in 2008 terecht in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2017 maakte hij zijn debuut in het 1e team. Afgelopen seizoen bereikte de geboren Rotterdamer met de club de finale van de Conference League (1-0 nederlaag tegen AS Roma). Malacia debuteerde vorig jaar in Oranje en speelde inmiddels 5 interlands.

Hij leek in 1e instantie naar Olympique Lyon van trainer Peter Bosz te gaan, tot Manchester United zich meldde. Malacia nam zaterdag in een bericht op Twitter al afscheid van Feyenoord en de supporters.

'Club helpen aan succes'
Op de website van ManUnited gaf Malacia een 1e reactie op zijn transfer. "Ik ben er klaar voor om te focussen op de toekomst met United en de club te helpen aan success."

Ten Hag een bekende
In Engeland wordt Ten Hag dus de trainer van Malacia. In de Eredivisie streden zij tegen elkaar: Ten Hag bij Ajax, Malacia bij Feyenoord. "We hebben een geweldige manager die ons leidt", aldus Malacia. "Ik ken zijn kwaliteiten en wat hij verwacht van zijn spelers."