Franck Kessié is 1e zomeraankoop van FC Barcelona

4 juli 2022

Franck Kessié komt transfervrij over nadat zijn contract bij AC Milan was afgelopen. Hij blijft bij Barcelona tot juni 2026, hij heeft een afkoopsom van 500 miljoen euro. Dat doet Barcelona met iedere speler: een bizar hoge afkoopsom in het contract opnemen. Woensdag zal hij gepresenteerd worden, dit laat Barça op haar website weten.


Franck Kessié stond al langer in de belangstelling van de Catalanen, maar nu is de kogel door de kerk. Hij speelde 5 jaar voor AC Milan en werd afgelopen seizoen kampioen met de Italiaanse club. De 25-jarige middenvelder speelde vrijwel elke wedstrijd mee en scoorde 6 keer.

Transfers Barcelona
Met de komst van Kessié is de zomer voor Barcelona begonnen. De toekomst van Frenkie de Jong is nog steeds onduidelijk en ook met Ousmane Démbéle zijn ze nog druk in de weer over een nieuw contract. Andreas Kristensen lijkt de kant van Barça op te komen en verder azen ze ook nog op Robert Lewandowski en Raphinha. Wat er allemaal van gaat komen, is nog afwachten voor Barcelona. Of de transfer van Kessié invloed heeft op de positie van De Jong, is niet duidelijk.