Kalvin Phillips zegt Leeds gedag en gaat naar Manchester City

4 juli 2022

Leeds United moet gedag zeggen tegen Kalvin Phillips. Het kind van de club maakt de overstap naar Manchester City waar hij zijn handtekening zet onder een contract van maar liefst 6 jaar. De club uit Manchester maakt 42 miljoen pond over en stuurt ook Darko Gyabi naar Leeds toe, zo zegt Fabrizio Romano.


De 26-jarige middenvelder speelde vanaf 2014 bij de jeugd van Leeds en maakte, vooral sinds de komst van Marco Bielsa een stormachtige ontwikkeling door vanaf 2018. Hij verkast nu naar Manchester City, omdat hij alleen onder Guardiola wilde spelen. "Dat ik van hem nu veel mag gaan leren, is iets waar ik enorm naar uitkijk. City is een club van wereldklasse en de faciliteiten zijn ook top. Het is een droom om hier te spelen."

'Superb addition'
Txiki Begiristain, de directeur voetbalzaken van de Citizens geeft aan dat Phillips een fantastische toevoeging aan de selectie is: "Hij leest het spel enorm goed, met veel energie en een grote drive is hij een groot talent dat graag wil winnen."

Darko Gyabi
Gyabi is een 18-jarige middenvelder die in de jeugd van City heeft gespeeld. De Ghanese Engelsman tekent een contract voor 4 jaar bij Leeds.