Koningskoppel Oranje in Amsterdam? ‘Ajax genoemd als volgende bestemming Depay’

16 juli 2022

Getty Images
gerucht-memphis-depay-barcelona-ajax-eredivisie-steven-bergwijn

Robert Lewandowski is bijna van FC Barcelona en dat betekent dat het einde verhaal is voor Memphis Depay bij de club. De Nederlander mag vertrekken, zo weet Sport. Er is definitief geen plek meer voor Memphis, die nog een 1-jarig contract heeft. Ajax wordt genoemd als mogelijke bestemming.


Volgens het Spaanse medium zouden de Amsterdammers geïnteresseerd zijn in de 28-jarige international. Ook Juventus, Tottenham Hotspur en AS Roma volgen de Nederlander.

Cuanto cuesta?
Memphis kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van Olympique Lyon. De Nederlander werd vooral gehaald door Ronald Koeman, die destijds nog trainer was van Barcelona. Bij zijn komst tekende een contract tot de zomer van 2023.

Depay heeft dus nog een 1-jarig contract. Dat betekent niet dat FC Barcelona hem voor een prikkie laat gaan. In Camp Nou hebben ze het geld hard nodig, dus willen ze minimaal 20 miljoen euro voor Memphis. De speler hoopt zelf dat Barça al mee werkt bij een lager bedrag.

Bergwijn
Eén van de spelers die de komst van Memphis bij Ajax zou toejuichen is Steven Bergwijn. Het tweetal heeft een goede connectie bij het Nederlands elftal en speelde eerder al samen met PSV.

"Memphis Depay naar Ajax zou heel mooi zijn", zei Bergwijn in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat Memphis hier qua spel heel erg goed zou passen. Of het realistisch is? Dat weet ik niet. Natuurlijk zou ik het toejuichen, want we hebben sinds onze gezamenlijke PSV-tijd een geweldige band."

Bij een eventuele komst van Depay kan Ajax een voorhoede vormen met Memphis, Bergwijn en Mo Ihattaren. Daar zullen veel PSV'ers om meerdere redenen vast nachtmerries van krijgen.