Robert Lewandowski gooit nog meer olie op het vuur bij Bayern: ‘Ik wil meer doen in mijn leven’

6 juni 2022

Pro Shots
robert-lewandowski-wil-transfer-maken-van-bayern-naar-fc-barcelona

Robert Lewandowski wil weg bij Bayern München om zijn droomtransfer naar FC Barcelona te maken. Daar heeft hij veel voor over. Hij heeft al meermaals zichzelf openlijk geuit over zijn situatie bij de Duitse topclub. Daar was Bayern niet blij mee, maar Lewandowski vindt dat er te weinig met hem wordt meegedacht.


Nu is hij weer in de media verschenen met een verhaal: "Ik heb zo lang voor deze club gespeeld, daarom hoop ik dat ze meewerken aan mijn wens", liet hij weten in een Poolse podcast.

'Transfer beste oplossing'
Eerder zei Lewandowski uit het niets 'mijn tijdperk bij de club is over' op een persconferentie van het Pools nationale team. Hij liet daar weten zichzelf daar niet meer te zien. "Bayern is een serieuze club, maar ik wil niet meer voor ze voetballen. Een transfer is de beste oplossing", zei de topspits.

In gesprek in podcast
In de podcast Onet Sport liet hij weten dat hij eerst geprobeerd had om te blijven bij Bayern, maar er niet uit is gekomen. Hij wil vooral 'meer meemaken en meer emotie voelen'. Hij hekelt ook de instelling van Bayern in de onderhandelingen. "Ik wil meer doen in mijn leven en Bayern wil daar niet naar luisteren. Pas op het einde wilden ze een beetje luisteren." Lewandowski hoopt dat Bayern alsnog zal gaan meewerken, zeker na al zijn jaren bij de club. "Loyaliteit en respect zijn belangrijker dan werk. Het beste is om samen een oplossing te vinden."

FC Barcelona
Lewandowski heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar FC Barcelona, zijn droomclub. Hij is al rond met de club en heeft een contract klaarliggen voor 3 jaar in Spanje. Echter moeten FC Barcelona en zijn huidige werkgever Bayern München er nog wel uitkomen.