Lionel Messi en PSG zijn eruit! Argentijnse stervoetballer vliegt direct naar Parijs

10 augustus 2021

Getty Images
Messi

Lionel Messi en Paris Saint-Germain zijn tot een akkoord gekomen. Dat melden meerdere Spaanse en Franse media. De Argentijnse stervoetballer stapt dinsdag nog op het vliegtuig naar Parijs en zal naar verwachting woensdag gepresenteerd worden.


LEES OOK: Messi-kenner Luca Caioli: ‘Leo gaat naar PSG en de geldgekte in het voetbal zal sterven’

Messi tekent een contract in Parijs voor 2 jaar met een optie voor een 3e jaar. Hij gaat naar verluidt rond de 30 miljoen euro per jaar verdienen. Dinsdag nog wordt de 34-jarige Argentijn, die zijn hele professionele leven voor FC Barcelona voetbalde, gekeurd worden bij PSG.

Eindelijk heeft PSG het gedroomde team om definitief de Champions League naar Parijs te halen. Alleen al de aanval is met Messi, Neymar en Kylian Mbappé (MNM) om te smullen. Dan hebben ze verder nog spelers als Marco Verratti, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi en doelman Gianluigi Donnarumma.

Minimaal salaris kan Barcelona niet betalen
FC Barcelona maakte vorige week bekend dat ze Messi niet kunnen behouden. Zelfs als hij gratis zou gaan voetballen voor de Catalanen dan nog stond de Spaanse wet dat niet toe. Door nieuwe regels van LaLiga moet Barcelona gigantisch korten op het salarisbudget. Zelfs als Messi het minimum gaat verdienen wat volgens de regels mag (50 procent van zijn oude contract), dan nog heeft Barcelona daar de centen niet voor.

Messi wilde loopbaan bij Barcelona afsluiten
Messi was in tranen want hij had al met zichzelf afgesproken dat hij zijn loopbaan in Barcelona zou afsluiten. Vorig jaar wilde hij wél weg na interne strubbelingen en een waardeloos seizoen. Toen werd hij aan zijn contract gehouden door de clubleiding van Barcelona. Na een redelijk seizoen en het winnen va de Copa América had Messi eindelijk wat hij wilde. Hij kon dus met een gerust hart zijn loopbaan afsluiten in Catalonië. Dat was allemaal voordat er diverse lijken uit de kast kwamen bij Barcelona en LaLiga nieuwe financiële regels doorvoerden.